Специалистите по отслабване са единодушни по въпроса, че закуската е най-важното хранене за деня.

Е, ако майка ви ви е преследвала със закуската дълги години, сигурно щом сте се отскубнали от прегръдката й сте променили сутрешните си навици на кафе и цигари, не без помощта на университета, разбира се. И от тогава, закуската се премества по-скоро към обяд.

Закуската може да стане ваш верен съюзник и важна част от диетата ви за отслабване.

Освен това закуската може да ви накара да се чувствате добре през останалата част от деня.

Няколко причини, за да закусваме:

1. Замисляли ли сте се какво значи „закуска”? Нашите тела отговарят на часовете без храна с намаляване на метаболизма, метаболитната скорост и изгаряне на по-малко калории, за да консервира енергията, от която ще се нуждае. Със закуската „събуждаме” метаболизма си, изгаряме повече калории и се зареждаме с повече енергия.

2. Яжте повече, тежете по-малко. Проучванията все по-ясно показват, че хората, които закусват имат по-добър шанс за отслабване и поддържането на запазеното тегло. Ако пропуснете закуската, на обяд сте толкова гладни, че можете да изядете и слон...



3. Закуската ни помага да бъдем по-работоспособни през деня. Енергията, която ни дава закуската е начален старт за нашия успешен ден.

4. Закуската ни позволява да бъдем по-спокойни и да се чувстваме по-добре и дори да пропуснем обяда, не сме гладни като вълк след обед.



5. Закуската е вашият шанс да ядете нещо, което не ядете през останалата част от деня. Зърнена закуска с плодове и кисело мляко – фибри, калций и фолиева киселина. Все неща, които са полезни и имаме нужда от тях по време на отслабване.