Tом Форд се завърна на модната сцена след 6 години затишие що се отнася до дамската мода.

Американския дизайнер и режисьор Том Форд представи колекцията си за сезон пролет/лято 2011 на бляскаво парти в Ню Йорк през септември, но едва сега благодарение на сп. Vogue можем да видим дизайните.

Невероятното шоу се проведе в един от магазините на дизайнера на Медисън Авеню, на което бяха поканени само 100 приятели, модни икони и избрани журналисти.

На тайно ревю взеха участие негови емблематични музи - Бионсе, Дафне Гинес, Карън Елсън, Наоми Кембъл и още от красиви по-красиви жени.

Попаднахме на някои от неговите скици:

Karen Elson, Beyoncé Knowles

Daphne Guinness

Kолекцията е типично в негов стил – секси, бляскава, леко мистериозна, с лека закачка към околните. Форд залага на нежността и женствеността като ги поставя в рамките на съвремието и начина на живот.

Освен всичко, цялостната визия за следващата пролет е различна от всички останали, които бяха наложени като водещи по време на модните седмици. Тя е като малка ретроспекция от най-хубавите години на 20-ти век в Ню Йорк и Холивуд – гангстерски костюми с мъжка кройка, рокли обсипани с паети и копринени ресни, афро прически и леопардови десени, пера, панталони тип чарлстон и мн. други.

Кадрите, които ще ви покажем са дело на Стивън Мейзел, и са публикувани в декемврийския брой на американския Vogue, а в тях, освен самият Том, виждаме и Карън Елсън, Аня Рубик, Стела Тенан, Амбър Валета и още класни хубавици, облечени в дрехите от колекцията за следващото лято.