Автор
Woman.bg

Правилно нанасяне на парфюмите за максимален аромат

Най-подходящите места за нанасяне на избран от нас аромат са китки, задколенни капачки и зона зад ушите, тъй като комбинацията от съставки на парфюма придават своите ефектни качества след съприкосновението на капчиците с топлите места от тялото.

Според предпочитанията на мъжа или жената, нужно е просто да бъде впръскан в горната половина от тялото. Минути по-късно, парфюмът вече придава уханието си на тялото и зоната около него.

Изборът за нанасяне на ароматът е обвързан изцяло с предпочитанията на човека, който го употребява.

Въпреки своето качество и дълготрайност, правилната експлоатация на парфюма е истински изкуство. Трябва да се вземат предвид най-топлите точки на тялото, защото именно те биха могли да подсигурят искания ефект. Парфюмът може да намеква за присъствието ни, да изразява дискретност или дори да изрази външния ни вид с цел съблазняване.

Места и техники за нанасяне на парфюмите:

Въпреки всичко, препоръчва се да се нанесе директно върху кожата, преди дрехите да бъдат облечени.

- Ако се впръсква върху китките – не трябва да се търкат една в друга, защото има опасност ароматът да отслабне и разсея;

- Ако се впръсква между гърдите – хубаво е това да става на облаци, на разстояние от около 15-20 см.;

- Ако се впръсква по врата – добре същото условие, заради неприятните концентрирани петна по кожата;

- Ако се впръсква зад ушите – първо намокрете с парфюма връхчетата на пръстите си и после го втрийте;

- Ако се впръсква зад коленете – нека бъде умерено, защото уханието там ще се запази най-продължително;

- Ако се впръсква върху косата – добре е да се знае, че мастните жлези по скалпа правят миризмата по-натрапчива и това не е препоръчително място за ароматизиране. Повечето жени в Индия не се водят от това правило и нанасят аромата често върху косите си.



Хитринки за светла/тъмна/суха/мазна кожа:

- Есте Лаудер – една от най-изтънчението парфюмерийни компании съветва да напръскаме два пъти във въздуха пред нас и да се гмурнем в ароматния облак. Малка, но полезна хитрост, особено ако искаме по-продължително ухание е да впръскаме парфюма върху влажна кожа, веднага след душ.

- Дълготрайността на действието на парфюма е зависимо и от типа на кожата

- По-светлата кожа запазва уханието за по-кратко време отколкото тъмната.

- По-мазната кожа подсигурява по-траен аромат спрямо по-сухата.



Как влияе парфюма върху бельото, дрехите и бижутата?

И ако все пак имате навика първо да се обличате, а после да нанасяте предпочитания аромат, добре е да се знаят няколко неща. Има опасност от увреждане на тъканта на дрехата, заради някоя от съставките на парфюма, които могат да я избелят или оцветят. За да бъде предотвратено това, наскоро се появи следната мода, хората да зашиват парченце вълнен или плюшен плат от вътрешната страна на дрехите си и да нанасят парфюма на него. Така и тъканите и ароматът се запазват по-дълго. Съветвам ви също и да избягвате да пръските бижутата си. Някои метали и перлите са доста слонни към потъмняване.