Дори преди да се появи френския маникюр, жените са боядисвали ноктите си през последните 5000 години. Въпреки безбройните нюанси на лак за нокти на жените им е много трудно да съчетаят лака си за нокти с дрехите си. Но и това време мина, защото човечеството създаде френския маникюр.

Той отива на всичко и е подходящ за всякакви случаи - от официална вечеря, бизнес обяд, коктейл, до почивка на морето или в планината.

Френски маникюр

Върхът на нокътя се оцветява в който и да е цвят, близък до телесния и до този, с който ще оцветите останалата част от плочката си. Идеалната комбинация е бяло със слонова кост или прозрачно бежово с кремаво. Така маникюра ви е изящен и естествен завършек на ръката ви. Освен това може да се съчетае с всякакви дрехи и да се носи при всякакви случаи.

Вижте как става:

Ето и няколко съвета за секси и естествени нокти:

- Потопете ръцете си в хладка вода, за да може кожичките ви да омекнат.
- Почистете ноктите си и ги оформете според желанието си.
- Нанесете олио или крем за ръце, за да подхраните кожата, след което подсупете внимателно с кърпа, за да се абсорбира излишната мазнина.
- Изчакайте малко и забършете отново.
- Сложете основа за лак.
- Ако плочката ви не е добре оформена и ви е трудно да нанесете лак на външния край на нокътя, използвайте специалните подложки, които може да намерите навсякъде. Сложете избрания за френски маникюр цвят.
- Махнете предпазната лентичка, преди лакът да е напълно изсъхнал.
- Сложете лак на цялата плочка - бежов, розов, телесен, слонова кост - по ваш избор.
- Сложете топ лак.
- Намажете ръцете с олио или крем отново.
Не се притеснявайте, ако от начало процедурата ви е трудна. С практика ще станете професионалисти.