Здравейте,

Нямам въпрос, имам проблеми за решаване!
Живея и работя в София. Съпругата ми отглежда децата (на 2 и на 4 годинки) при родителите си в Кюстендил. Почти всеки уикенд и на всички празници съм със семейството си. През останалото време има периоди, в които не се прибирам по 4-5 дни в къщи. От 2 години имам връзка. Цялата ситуация вече много ми пречи и в личния живот, и в работата...

Здравейте,

Това е ситуация. Това не е проблем. Вие не търсите решение. И ако трябва да сте честен със себе си, за Вас тази ситуация е доста удобна, в противен случай не бихте живели така толкова време.

Вие сам изграждате своя живот. От една страна е много удобно да имаш семейство, което не ти пречи и не изисква много внимание и пари, а от друга - да имаш интимна връзка, която дава сексуално и емоционално удовлетворение.

Мисля, че така можете да живеете дълго. Промяна може да се случи едва, когато едната или другата жена се опита да предприеме нещо.

Трябва да ви кажа, че не сте единствен. Познавам доста семейства в България, които живеят по този начин. Обърнете внимание, че не определям това като добро или лошо. Просто съществуват такива ситуации.

От „идеална” психологична гледна точка, когато човек живее в две „семейства”, това означава, че не му достига нещо в едното.

Освен това, за да живееш само в едно семейство и да се чувстваш щастлив, се изисква доста вътрешна работа и зрялост.

И често ние, хората, избираме да живеем по лесния начин и си намираме любовница/любовник. Обаче това не решава проблема. Само го отлага във времето.

Интересното е, че Вашето щастие не е свързано конкретно нито с жена Ви, нито с любовницата Ви. Липсва Ви хармония със самия себе си и затова нямате хармония в личен и професионален план.

Ако бяхте на консултация при мен, щях да Ви попитам - А какво искате? И какво реално сте готов да направите, за да го получите? Доколко сте готов да бъдете честен към себе си и към другите?

Честността дава възможност да живееш в разбирателство със своята съвест, а съвестта е вграден механизъм, който до някаква степен определя нашето щастие. Когато съвестта се тормози, човек не може да бъде щастлив.

Но знам и от личен опит, че не винаги човек е готов да живее въпреки съвестта си и доста често избираме да живеем безопасно и удобно. Какво избирате вие?

Само имайте предвид, че по статистика 60% от първите бракове и 75% от вторите приключват с раздяла. Така че, смяна на семейството не е гарант за щастие. Разберете първо какво искате и го направете.

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.