Мъжете с бради и мустаци изглеждат по-мъжествени и привлекателни на жените, твърди проучване, осъществено от британски сайт.

Според резултатите от анкетата, в която са участвали 1832 жени над 18-годишна възраст, 54% от участничките заявяват, че харесват мъже с бради, една от всеки 3 предпочита гладко обръснати мъжки лица, а за 14% това няма никакво значение.

76% от дамите, които харесват брадати мъже, смятат, че това ги прави по-мъжествени и по-секси. 2/3 от тях предпочитат леко набола брада, а едва 12% се впечатляват от буйно окосмено лице.

За 19% от анкетираните най-привлекателни са мустаците, а само 6% харесват козята брадичка тип Джони Деп.

Освен всичко, британките изглежда си падат и по космати мъже като цяло. 51% от запитаните признават, че харесват представители на противоположния пол с космати гърди и гърбове, а едва 27% предпочитат обратния вариант – липса на всякакви косъмчета по тялото.

Като най-атрактивни известни мъже с бради дамите са класирали в първата петица Дейвид Бекъм, чиято брада е по цялото лице, Зак Ефрън, който има лека брада и мустаци и Том Селек, чиято запазена марка са мустаците.

На края са Джони Деп и Робърт Дауни младши, които са с кози брадички.

Сега обаче ние искаме да разберем вашето мнение по въпроса. Споделете го в анкетата и в коментарите, за да можем след това да обобщим българската гледна точко относно окосмяването.