Здравейте,

Страхувам се, че връзката с приятеля ми се е изчерпала. Или поне според него.
Познаваме се от много време и той знае всичко за мен, знае какво ще направя всеки следващ момент, как ще реагирам, ако се случи нещо… Струва ми се, вече не съм му интересна.

В продължение на няколко години съм правила всичко за него, нито веднъж не съм му повишила тон, не съм реагирала остро и съм си затваряла очите… Как мога да върна тръпката, интереса и дори разговорите помежду ни?

Той постоянно казва, че чака да види другата ми страна, че е време да порасна. Тук говорим за разлика от 9 години – аз съм на 18, а той на 27 години.

Не знам как да постъпя, не искам всичко да свърши… Искам да му покажа и другото си лице, което толкова много иска да види. Приятелите ми казват, че трябва да променя отношението си към него, че съм прекалено добра. Готова съм да се променя, но просто не знам как и откъде да започна.


Хубаво писмо, благодаря Ви! Мисля, че ще бъде актуално за много жени.

Щом Вашият приятел иска да ви опознае от друга страна, от страната на вече пораснала жена, значи Ви обича.

Вие сте променлива и различна, както всеки един човек. На работа сме строги и официални, с децата сме грижовни и добри, с приятелки – внимателни и открити, с мъжете – обичащи и страстни. И всички тези черти са Ваши, те изграждат характера Ви.

Когато живеете заради някой друг, Вие всъщност живеете за сметка на неговата енергия! Знам, че звучи неприятно, но това е самата истина. Не живейте заради друг и заради това да реализирате всички негови желания, а започнете да живеете заради себе си. Това е израстването на личността.

Направете всичко онова, което отдавна ви се иска – отидете на масаж, запишете се на танци, купете си скъпа рокля и пр. Кажете неща, които отдавна сте искали да кажете, бъдете честна и не задържайте нищо вътре в себе си.

Природата е мъдра! Ние ядем храна, тя минава през нас и след това имаме нужда да изхвърлим ненужните остатъци. Същото се случва и в общуването с хората. Ние общуваме и събираме енергийна храна, и ако не я изхвърлим, тогава всички „боклуци” – болка, обида, неразбирателство и т.н., събираме в себе си. В един момент толкова много се задръстваме с „боклуци”, че животът ни поставя пред изпитание, което ни пречиства – кризис, болест, изневяра, раздяла и пр.

Какво избирате – да живеете чисти и свободни или да живеет сред „боклуци”?

Всеки ден си отговаряйте на въпросите Какво чувствам? и За какво мечтая?. Повтаряйте си, че можете да направите всичко! Започнете да се реализирате в собствения си живот, вярвайте в себе си и знайте, че го заслужавате.

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.