Представяме ви една стилна и модерна прическа – оформяне на косата във вид на фльонга.

Тази прическа изглежда напълно завършена и без употребата на допълнителни аксесоари.

“Фльонгата” може да се направи на различни места – на тила, в горната част на главата или пък леко отстрани.

За делови срещи, например, подходящият вариант е фльонга на тила с гладък сресан настрани бретон.



Необходими материали:

* два ластика
* фиби
* лак за коса

Ако косата ви е къдрава или чуплива, трябва да я изправите с преса преди да си направите тази прическа.

Ако косата ви е много тънка или рядка, най-добре предварително я накъдрете на големи ролки, за да й придадете обем. Не се престаравайте, целта е да получите само леки вълни, а не ясно изразени къдрици.

1. Отделете триъгълник в горната част на главата – бретона. Оставете свободни кичури в областта на слепоочията. Можете да ги накъдрите на големи ролки, ако искате да постигнете повече обем.


2. Стегнете останалата коса на опашка на тила. Преди да започнете да оформяте фльонгата, трябва да нанесете гел или пяна на ръцете си, за да не се разпръскват кичурите и да изглежда прическата прецизно подредена. Отделете един кичур от горната страна на опашката и го закрепете с фиба нагоре, за да не ви пречи.


3. Сложете втори ластик в долната част на опашката. Разделете косата между двата ластика на две части. Оформете фльонгата и я фиксирайте с фиби отдолу. Разделете свободния край на опашката на две и го скрийте отляво и отдясно в “панделката”. Можете предварително да тупирате краищата за повече обем.



4. Фльонгата разбира се трябва да има и възел по средата, за целта използвайте отделения в самото начало кичур коса. Закрепете го с две фиби в основата на фльонгата, опънете го по средата на “панделката” и го фиксирайте отдолу. Скрийте останалия свободен край.


5. Тупирайте леко косата на слепоочията и я усучете, без да стягате. Закрепете с фиби и скрийте краищата под фльонгата.



6. Оформете бретона в лека вълна и го хванете с фиби. Напръскайте със силно фиксиращ лак и махнете фибите след 5-10 минути.

Ето и един видео урок: