Днес ви представяме втората част на материала, който разкрива какво означават татусите.

Първата му част можете да видите тук, а по-долу ви тълкуваме значенията на някои митични символи, растения, планети...


Митични същества и християнски символи

Феникс
Той е символ на безсмъртието и на вечното обновление. Именно поради тази причина е подходящ за хора, които искат коренно да променят живота си.

Дракон
В европейската митология той е същество, което принадлежи на подземното царство. В азиатската пък е господар на небесата и е символ на щастието. Зеленият дракон също е китайски символ и носи благоденствие.

Ангел
Христински символ, който пази от злото.

Кръст
Символ на рая и на божия дом. Олицетворява небето, както и плодородието.

Растения

Лилия
Означава мъдрост, вярност и честност. През Средновековието френските крале изобразявали това растение на гербовете си.

Лотос
Знак за съзидателна сила, чистота и възкръсение – побеждаването на смъртта. Растението било символ и на древните египтяни и индийци и често присъствало по фасадите на техните сгради. Буда също бил изобразяван като лотос.

Роза
Любим символ на Далечния изток. Олицетворява абсолютното съвършество, обединяването на земното и духовното начало, израз е на стремежа хаоса да бъде победен. В християнски аспект символизира истината, любовта и красотата.

Планети

Слънце
Източник на светлина и живот, олицетворява мъжкото начало.

Луна
Символизира женската плодовитост и в много култури луната била обожествявана. В психоанализата се приема за символ на подсъзнатото, на пасивността.

Морски символи

Раковина
Крие сексуален подтекст: свързва се с вагината. В християнството раковината символизирала Дева Мария. Прави се паралел между нейния скут и перлите в мидите. Християнският църковен купол също прилича на раковина.

Море
Символ на неизчерпаемата сила на живота, но същевременно с това и на поглъщащата бездна. Олицетворява подсъзнателното, зад което никой не знае какво се крие, подобно тайната на дълбоките морски води. Морето е символ и на безкрая.

Птици

Орел
Символ на духовното зрение. Хералдически символ на властта, господството и великодушието. Добре действа на амбициозните хора, които поставят пред себе си големи задачи и искат да постигнат много в живота си.

Жерав
Символ на здраве и дълголетие.


Лястовица
В гръцката митология тя е птицата на Афродита. В египетската пък Изида се превръщала в лястовица и търсила своя съпруг Озирис. В християнството лястовицата се смята за едно от въплъщенията на Исус Христос.