"Здравейте, Наталия Кобилкина!

От доста време имам един проблем. Много съм красива, излизам с много момчета и мъже, но когато се стигне до секс не мога да свърша.

Опитвала съм много пози, за които съм чувала, че помагат, със самозадоволяване съм опитвала, със лизане и какво ли още не.

Моля ви, кажете ми какъв може да е проблемът ми и защо винаги оставам незадоволена, независимо от размери, техники и привличане с мъжа до мен.

Ще съм много благодарна на вас и вашия екип, ако ми отговорете конкретно и професионално.

Благодаря предварително. Целувки и прегрдки, Сиси!"


Здравейте, Сиси!

Интересно е, че започвате писмото с думите „много съм красива”.

Другото интересно Ваше твърдение е, че Вие непрекъснато свързвате оргазма с външни фактори като красиви мъже, размер на член, лизане и пр. Може би ще Ви разочаровам малко, но нито партньорът, нито размерът имат толкова голямо и определящо значение.

Една от причините, заради които жените не могат да достигнат до оргазъм е притеснение и неудобство от промените във физиологията по време на свършване – разкривяване на лицето, издаване на странни звуци, отделяне на течности по време на оргазма и др.

Всъщност, точно те се харесват най-много на мъжете! Те го приемат като чисто доказателство за това, че жената изпитва своето върховно удоволствие.

Това което виждам, от Вашето писмо, че Вие сте човек тип визуал. Това означава, че възприемате света основно през очите и за вас е важно всичко да бъде красиво.

Това, което препоръчвам на хората визуали като Вас е да пробвате няколко пъти секс със завързани очи. Очите и на двама ви е добре да бъдат закрити. Това ще ви даде възможност да се съсреодоточите и отдадете на усещания, а не да се самонаблюдавате постоянно.

Освен това, сексът със завързани очи помага за развитието на доверието между двама души. Това е важно, защото в случая при Вас най-вероятно става въпрос за недоверие към мъжете. Оргазмът на една жена – това е способност да отпуснеш тялото си и да позволиш на партньора да прави с него, това, което поиска. Вярвайте, че мъжете винаги искат да доставят удоволствие на жената - тяхното удоволствие е директно свързано с това на жената.

Честата смяна на партньори по-скоро Ви отдалечава от оргазъма, отколкото да Ви доближава до него.

Със сигурност можете да получите клиторен оргазъм. Щом имате клитор, значи го можете. Клиторен оргазъм е невъзможен само при хормонални проблеми или някакви тежки болести.

По-дълбоки вътрешни оргазми (маточен, вагинален, аналнен) изискват и вашата лична техничност и отдаденост. Успех!

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.