За да се поглезите изобщо не е необходимо да ходите в козметичен салон.

Например, SPA-педикюр спокойно можете да си направите и сами вкъщи. Ще ви обясним подробно как става това.

Всяка една процедура в козметичен салон има определена последователност на действията, като понякога се спазва график по минути. Този ред никога не бива пренебрегнат от специалистите. За SPA-педикюра графикът е следния:

1. Омекотяване на кожата



За да създадете релаксираща атмосфера, запалете ароматични свещи и си пуснете тиха приятна музика. Напълнете си легенче с вода. Температурата й трябва да е съобразена със специфичното ви състояние – например горещата вода е вредна при бременност и разширени вени или сърдечни заболявания и хипертония.

Разтворете във водата малко морска сол, можете да добавите и билкова отвара или настойка. Полученият разтвор е идеален за омекотяване и дезодориране на кожата.

Потопете стъпалата си в легена за 3-5 минути. За засилване на ефекта можете да добавите няколко капки ароматично масло, например лавандулово, което е известно с успокояващото си, овлажняващо и заздравително действие.

2. Пилинг



Нанесете скраба върху влажната кожа с кръгови движения, започвайки от петата и постепенно напредвайки към пръстите. Масажирайте стъпалата си 2-3 минути, после ги изплакнете и подсушете.

След това при нужда можете да пристъпите към по-дълбок пилинг на кожата. Например с помощта на Sea Serum. Напоете салфетка със средството и намажете всички проблемни места на стъпалото си. После завийте краката с хавлиена кърпа и изчакайте 5-7 минути. След това отстранете мазолите с пемза.

3. Овлажняване

Нанесете тънък слой специална маска на стъпалата и глезените си. Можете да използвате и подхранващ и овлажняващ крем. Увийте стъпалата плътно с хавлиена кърпа. След 5-7 минути махнете кърпата и отстранете остатъците от крема или маската.

4. Масаж



Това е най-приятната част от процедурата. Използвайте масажно масло или крем. Намажете равномерно стъпалата и глезените и започнете масажа. Разбира се, още по-приятно ще е ако любимият ви ви направи масажа.