Светът е по-интересен, когато на него се гледа от определен ъгъл. Или, иначе казано, когато го изследваме през призмата на своите любими увлечения.

Точно за това предлагаме една световна обиколка, селектирана специално за почитателите на виното. Надяваме се, че с нея те ще преоткрият напълно някои дестинации, а други ще придобият съвсем нов смисъл в картата им.

Следващото пътуване е до Китай:

Pudong Shangri-La, Шанхай, Китай

В „модерната столица” на древната азиатска страна може да се отседне на изключителни места, но хотел Pudong Shangri-La е по-специален.

Той е част от популярната верига Shangri-La, която има десетки хотели и ваканционни селища в Далечния Изток, Австралия и Океания, а за следващите няколко години планира и инвазия в Европа.

Хотелът е известен както със 150-метровата си кула, от която се вижда целия футуризъм на града, така и с огромната си винена галерия.

Тя е част от бар-ресторанта Jade on 36 (да, разположен на 36-я етаж) и включва над 2000 бутилки от напитката, много от които са с изключителна стойност.

Ресторант Jade on 36

Технологията на съхранението им е доста необичайна. Вместо да следват старите европейски традиции за опазване, тук бутилките са събрани в подобрени версии на китайските контейнери за събиране на ориз.

Самият ресторант е декориран в подходящи тонове – бяло и различни нюанси на червеното, които идеално допълват колекцията от първокачествени вина.

Храната е предимно от класическата френска кухня с леки експерименти във вкуса и е щедро гарнирана с впечатляваща гледка към блестящия Шанхай.

Помещенията за хранене плавно преливат в шикозен бар, където често се организират тематични събития и дегустации.

Бар Jade on 36

Хотел Pudong разполага с още 5 ресторанта и кафене, които буквално ще ви шашнат с разнообразието си от кулинарни предложения.

Ресторант Fook Lam Moon

Традиционен ресторант Gui Hua Lou

Японски ресторант Nadaman

Вътрешният дизайн е умерен микс от традиционна ориенталска пищност, стил и иновативни решения.

Част от лобито

Като цяло концепцията на хотела е силно бизнес ориентирана – предлагат се възможности за големи конференции и срещи, както и за качествен релакс в спа и фитнес центъра.

Входът към спа центъра

Спа помещение за двама

Няколко типа възстановяващи процедури, които използват традиционни местни техники, могат да възвърнат силите и на най-заклетия работохолик.

Цената на стаите започва от около 300 евро на вечер (в зависимост от предпочитания изглед и височината, на която са разположени), а тази на апартаментите – от 900 евро.

Специална стая

Мини-апартамент с изглед

Един от най-луксозните апартаменти в кулата