Жената тип "кугър" (пума), добила широка популярност през последното десетилетие, е просто мит, сочат резултатите от изследване на Университета в Кардиф, Уелс.

Тема на проучването са били запознанствата по интернет, с акцент върху "кугърите" - жени над 40-те, които търсят секс с млади мъже.

Резултатите от него сочат, че нежният пол обикновено търси по-възрастен партньор, колкото по-улегнал и по-заможен - толкова по-добре.

Мъжете, от своя страна, предпочитат атрактивни млади жени, нерядко на възраст наполовина на тяхната.

Феноменът "кугър" придоби популярност напоследък чрез тв предавания и сериали като Cougar Town ("Градът на жените-пуми") с участието на Къртни Кокс.

Според изследователите от Кардиф обаче става дума за мит, който реално не работи в истинския живот.

Те са проучили сексуално-възрастовите предпочитания на около 22 хил. мъже и жени от 14 различни страни, ползващи интернет като средство за запознанство.

Оказало се, че "кугърите" сред тях са много малък процент.

"Случаи като тези на Мадона и Деми Мур, омъжени за доста по-млади от тях мъже, не са често срещано явление в реалния живот. Кугърите са просто мит, комерсиална измислица на шоубизнеса", категорични са изследователите.

Проучените мъже и жени са били от Австралия, Великобритания, Канада, Китай, Гърция, Германия, Индонезия, Япония, Кения, Мексико, Русия, ЮАР и Украйна.



Източник: БГНЕС