Необходими продукти:

600 гр. картофи
4 глави кромид лук
10 скилидки чесън
сол
смлян черен пипер
прясна мащерка
100 мл. зехтин или олио
50 мл. балсамов оцет
1 ч.л. кафява захар

Начин на приготвяне:


Картофите се измиват и се нарязват на две по дължина.

Лукът и чесънът се почистват и се обелват. Лукът се нарязва на четвъртинки.

Подготвените продукти се поставят в огнеупорна тава.

Подправят се със сол, черен пипер и стръкове мащерка.

Отгоре се поливат със зехтин и оцет. Накрая се поръсват със захар.

Внимателно всичко се разбърква. Фурната се загрява на 200 С, тавата се поставя на средна скара и ястието се пече 40-50 минути.