През лятото търсим какви ли не нови вкусове на традиционната салата.

Днес сме ви приготвили точно такова ястие – Салата на етажи.

Вкусът й зависи най-вече от рибата тон, която ще изберете, важно е тя да бъде „стегната”, а не разкашкана.

Необходими продукти за 4 порции:

4 сварени яйца
6 лъжици зехтин
лъжица и половина лимонов сок
морска сол
черен пипер
2 супени лъжици каперси
200 гр риба тон
4 филенца аншоа
3 домата
70 грама зелени или черни маслини без костилка
70-80 гр рукола

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата, така че да станат леко рохки.

След това изсипете зехтина, лимоновия сок, подправките и каперсите в голяма купа за салата.

Извадете рибата тон от консервата и я оставете да се оцеди от мазнината върху кухненска хартия. След това я нарежете на стегнати парченца и я добавете към дресинга.

Нарежете филенцата аншоа по дължина и ги добавете в купата.

Нарежете доматите и ги добавете върху аншоата, отгоре поръсете с маслини.

За завършек на салатата добавете листата от рукола и нарязаните яйца.