Мъжът-Дева обикновено е надарен с остър и практичен ум.

Първото, което го интересува при ново запознанство, е има ли човекът пари и как точно разполага с тях. За него най-тежкият грях е прахосничеството, тъй като парите са мерило за успехите, постиженията и стойността на хората.

Няма човек на този свят, който да убеди мъжа-Дева да се впусне в авантюра или приключение, ако има дори и 1 % риск. Девите са надарени с нещо като шесто чувство, което им помага да избягват всякакви опасности. Или може би не шесто чувство, а интуиция, съчетана с аналитичен ум и способност за предвиждане на ситуацията с пет хода напред. Ако чуете мъжа-Дева да казва “не”, това означава категорично “не” и не оставя почва за “може би”.

Мъжът-Дева е изключително претенциозен при избора на приятелите си и крайно рядко греши в преценката си. Ако все пак се случи да се подведе, това ще е за пръв и последен път. Девите никога не настъпват едно и също гребло два пъти.

Мъжът-Дева е убеден, че всички наоколо трябва да действат съобразно неговите очаквания и затова е твърде критичен. Той просто не може да си замълчи, когато става въпрос за чуждите грешки и недостатъци. Междувременно е абсолютно неспособен да направи комплимент на някого.

Той с удоволствие спортува, спазва режими на хранене и си прави разходки на чист въздух. Здравословният и подреден начин на живот му помага да се пребори с вътрешната си нервозност.



За мъжа-Дева жената е нещо като явление, изискващо прецизно изучаване. Странна играчка, която да “котка” и да подлага на експерименти. Сексът за него е просто една от добрите страни на живота, но не и цел на съществуването му.

Сред представителите на този зодиакален знак броят ергени е най-голям. Девите са дотолкова отдадени на личното си усъвършенстване и кариерата си, че не им остава почти никакво време за романтика. Те са последователни, не са импулсивни и имат силно развито чувство за отговорност. Обикновено мъжът-Дева заема втория по значимост пост в компанията – той е методичен, надежден и отговорен, но заради скромността си рядко бива назначен на ръководни позиции. Девите са много съвестни служители и обикновено изпълняват на всяка цена и докрай възложените им задачи.

Никога няма да видите такъв мъж небрежно облечен или пък зле избръснат, тъй като педантичността му оказва влияние и на външния му вид.

Мъжът-Дева едва ли ще ви накара да си изгубите ума от любов, но пък винаги ще се погрижи да се чувствате щастлива и доволна до него. Той няма да иска от вас да се отречете от интересите си и ще си остане услужлив и дружелюбен във всяка една ситуация. Трудно ще ви бъде да го вбесите, дори ако много се стараете.

Ако след романтичната вечеря му хлопнете вратата под носа, той няма да започне да звъни “на пожар” и да настоява за продължение на вечерта. Той хрисимо ще чака лична покана да посети спалнята ви. Мъжът-Дева по природа не е ловец или “хищник”, напротив, той предпочита да бъде желан “трофей”.



Той е изключително търпелив. Ако други мъже в дадена ситуация биха загубили търпение и биха се отказали от правещата се на недостъпна хубавица, мъжът-Дева ще продължи да се бори на същия фронт.

По отношение на партньорката си мъжът-Дева обикновено избира мъжки тип поведение – той е бащински загрижен, той е вашият покровител и защитник, който ви дава мъдри съвети. За него е много трудно и почти мъчително да се реши на брак. Той твърде дълго ще се измъчва от съмнения, дали това е необходимо. Чак след дълъг период на обмисляне относно това, дали наистина има нужда точно от тази жена, дали тя има достатъчно пари и дали няма да го принуди да се откаже от някои от навиците му, той ще се осмели да й направи предложение за брак.

В една брачна връзка той ще предложи стабилност и вярност, но не и желание за съвместно излизане на социални прояви или пък романтични изненади. През почивните дни той ще предпочете почивката на село или пък четенето на книги. За сметка на това няма да се притеснявате, че той ще се прибере пиян до козирката и ще се аргументира с “Пийнах малко с приятелите, имам право на това!”.

Мъжът-Дева е жива гаранция за финансова стабилност. Той обича и умее да пести пари, в същото време не може да бъде наречен и скъперник, тъй като никога няма да си направи икономия за разумни покупки. Ако изберете за свой партньор мъж-Дева, може да се каже, че сте избрала стабилността и сигурността в утрешния ден, но не и романтиката и страстта.

Съветваме ви да не закъснявате на първата среща с мъж-Дева, ако не искате тази среща да стане и последна. Той наистина смята точността за основна женска добродетел. Освен това се възхищава и на тактичността, царствената осанка и добрия етикет. С мъж-Дева можете да не се притеснявате за неочаквани и несанкционирани попипвания на неудобни места. Той никога няма да ви целуне “за пред публиката” или пък да ви чака пред входа ви, след като е ударил няколко ракии.

Девата и секса

Мъжът-Дева определено не е женкар и не тича след всяка срещната фуста. Ако сте му хвърлила око – дерзайте и вземете инициативата във ваши ръце! Той често е твърде плах, за да направи сам първата крачка.

Мъжът-Дева ще се подготви изключително педантично за първия си интимен контакт с вас. Ако сексуалният акт се състои на ваша “територия”, той ще си донесе всичко необходимо – пижама, самобръсначка, четка за зъби и чифт прани чорапи за смяна сутринта, когато отива на работа.

В леглото той никога няма да “напада”, да властва и да изисква подчинение. Любовната му прелюдия ще е изиграна като по ноти и прецизно разучена, дори е възможно да наподобява въплъщение на глава от учебник за секс. За сметка на това педантичният мъж-дева има много добри познания за женската анатомия и е наясно в каква последователност и как да действа, за да доведе партньорката си до оргазъм. Той обича да прави всичко красиво и естетично. За да получи удоволствие от секса, спалнята трябва да е не просто “оправена”, а стерилно чиста.

Девите са изключително чувствителни към “еротични намеци” и се възбуждат буквално за секунди, ако партньорката започне да ги съблазнява. Не очаквайте от мъжа-дева богата сексуална фантазия, за сметка на това можете да разчитате на това, че той ще положи много усилия, за да ви достави удоволствие.



В нормални обстоятелства на мъжа-Дева са му напълно достатъчни и най-обикновените и стандартни пози, той няма да има и нищо против секс на тъмно под одеалото. Една от любимите му пози е “кучешката” – жената на колене и той отзад.

Той няма да експериментира с нови сексуални техники, докато партньорката му не го притисне в ъгъла да го направи. Не всички истории за студени и фригидни деви са истина, но мъжът-дева доста лесно губи интерес към нормалния секс (особено ако е станал рутинен и еднообразен) и набляга на порносайтовете в интернет.

Известни мъже-Деви: Киану Рийвс, Хю Грант, Райън Филип, Ричард Гиър, Шон Конъри, Фреди Меркюри и Мики Рурк.

Мъжете и любовта според зодията – Овен

Мъжете и любовта според зодията – Телец

Мъжете и любовта според зодията – Близнаци

Мъжете и любовта според зодията – Рак

Мъжете и любовта според зодията – Лъв