Автор
Ева Лъчезарова

Ниски кокетни токчета. Или пък не?

Някои дами определят ниските токчета като кокетни, симпатични и удобни. Други пък са на коренно противоположното становище и за тях те са грозната доведена сестра на изисканото и сексапилното високо токче.

Според тях ниските обувки нямат дойстойнствата на ултрависоките токове, които до преди известно време напълно властваха по модните подиуми. Дамите-отрицателки на ниските токчета имат и още един довод в своя защита – ниските обувки не издължават добре крака и не са достатъчно секси.

Е, дами любителки на по-скромните по размери токчета. Имаме добра новина за вас. Любимите ви обувки определено се завръщат на мода.

Кои токчета са ниски?

За ниски в модния бранш се смятат 5-сантиметровите (или по-ниски) токчета. Те обикновено са със значително по-широка горна част, което им придава доста по-голяма стабилност от тази на високите обувки.

Кои ниски токчета излизат на мода?

Токчетата, които ще бъдат на мода през 2010/2011 г. всъщност за завръщане към обувките от 50-те и 60-те години.

Все пак има и някои правила:

- За предпочитане е те да бъдат с остър връх
- Някои акценти, като панделки, например, са приемливи, но като цяло модерната обувка трябва да бъде максимално изчистена
- Най-добрият вариант е да подберете обувки в черно или сиво

Честно казано бяхме леко шокирани, след като видяхме как ниските токчета успяха да си проправят път към модните подиуми в есенно/зимните колекции на световноизвестни дизайнери. От Prada дори ги бяха комбинирани с дебели бабешки чорапи.

Очакваме с нетърпение да разберем дали ниските обувки ще успеят да достигнат до вашия гардероб, така и към червения килим.

Giambattista Valli

Stella McCartney

Missoni