Гримът през лятото заслужава специално внимание – слънцето обикновено е съюзник в борбата с лошото настроение, но може да бъде голям враг на красотата.

Нашият майсторски клас по гримиране продължава с:

Пъпки

Не е задължително те да са в резултат на слънчева алергия.

Всъщност през лятото кожата се омазнява повече – както заради дневния крем и лосионите за защита от вредните ултравиолетови лъчи, така и заради грима, който не можем да си спестим в града.

Това води до получаване на пъпки и черни точки, които са адски досадни.

По този повод ежедневното почистване на лицето е от изключително значение. Продукти, които не нарушават естествения pH-баланс на кожата, са идеални за целта. Ако в допълнение и хидратират, това е разковничето на лятната красота.

Когато ситуацията е извън контрол и пъпките са вече факт, атакувайте с козметика с локално действие. Гелове и стикове със салицилова киселина в състава си обикновено имат поразително бърз ефект. Прилагат се винаги върху чиста кожа и само на засегнатите места.

Не прикривайте пъпките само с грим – вече има специални коректори, които са с цвета на кожата или малко по-тъмен и покриват добре несъвършенствата, като заедно с това успокояват кожата.

И имайте предвид, че е напълно възможно редовните посещения при козметик да ви спестят доста неприятни отражения в огледалото.