Гримът за жените доста бързо се превръща в рутина, в която действията често се извършват абсолютно машинално.

Част от екипа ни е типичен пример за това – владее до съвършенство поставянето на молив за очи, спирала и червило в полусъбудено състояние, като това дори не предизвиква досадно излизане от идеалната линия или тъмни точици около клепачите.

Някои аспекти от макиажа обаче заслужават специално внимание и навременна корекция, ако вече ги прилагате неправилно. Имаме предвид поставянето на слънцезащитен филтър за лице и кога точно идва неговият ред.

След като видяхме как тийнейджърка нанася съответния лосион върху фон-дьо-тена си, решихме, че е добра идея да уточним това.

На пазара има доста кремове за лице, който осигуряват известна защита срещу вредните слънчеви лъчи. Обикновено те са и идеална основа за грим, така че рядко се налага допълнителен щит.

Ако обаче не използвате такъв крем, специалният лосион срещу ултравиолетовото лъчение се нанася винаги преди фон-дьо-тена. Освен това е добре да се абсорбира за около 10 минути в кожата и едва тогава да се пристъпи към останалата част от грима.

Прилагането на продукти за тяло върху лицето обаче не е добра идея, особено ако върху тях ще нанасяте и други козметични средства – обикновено формулите за кожата на тялото са доста мазни и това затруднява по-нататъшното гримиране.

Има доста специализирани възможности: лосиони, които са леки и попиват буквално за минута, а други правят лицето сияйно и то няма нужда от фон-дьо-тен или пудра.

Не забравяйте обаче, че на плажа или край басейна няма смисъл от тежък макиаж, а само от добър щит срещу слънчевото лъчение.