Повечето от нас имат твърде ниски изисквания към мозъка си. Той е способен да направи много повече!

Предлагаме ви няколко прости и естествени методики, които ще ви помогнат да избистрите мисълта си и да повишите умствените си способности и своя коефициент на интелигентност.

Мнозина си мислят, че нивото на интелекта ни е програмирано генетично и че не можем да надскочим възможностите си. Но все повече открития на учените опровергават това мнение. Всъщност мозъкът е постоянно развиващ се и обновяващ се орган. Коефициентът му на полезно действие и съответно умствените ни способности ще се повишат, ако редовно тренираме мозъка си.

Какво представлява ароматерапията

Ароматерапията използва лечебните свойства на ефирните масла, добити от цветовете, листата, плодовете и кората на различни растения. Ароматите лекуват заболявания и спомагат за възстановяването на душевното равновесие. Смята се, че обонятелните рецептори преобразуват миризмите в електрически импулси, които достигат лимбичната система на мозъка. Тя отговаря за паметта, интуицията, емоциите и сексуалното влечение. Освен това представлява и нещо като библиотека на всичките аромати, които сте вдишвали някога. Щом ги усетите пак, можете да се върнете мислено в детството си или пък да си спомните за първата си любов.

Как да използвате ароматите



Използвайте ефирни масла от розмарин и босилек, за да избистрите мисълта си.

Евкалиптът и кардамонът подобряват микроциркулацията на кръвта и снабдяването на мозъка с кислород, което ще ви помогне да бъдете по-внимателни, да мислите конструктивно и бързо да намирате решение на проблемите.

Ароматът на мента засилва способността за учене и помага да усвоявате нова информация.

Използвайте изпарителна лампа за аромати и поставете необходимите масла в чашката й. Можете също така да капнете няколко капки на носната си кърпа и да вдишвате лековития аромат от време на време.

Ако работите пред монитор, сложете върху него кърпа, напоена леко с ефирни масла от цитрусови растения, например лимон. Топлината, която излъчва мониторът, бързо ще разпространи аромата наоколо и ще ви помогне да повишите концентрацията си и да избегнете евентуални грешки. Педантичните японски учени са изчислили полезния ефект от тази ароматерапия на 54 %.

Очаквайте продължение