Необходими продукти:

600 гр. замразени мидени ядки
150 гр. ориз
6 с.л. зехтин
2 с.л. бял винен оцет
2 твърдо сварени яйца
3-4 домата
250 мл. прясно мляко

1 дафинов лист
магданоз
сол
смлян черен пипер
2-3 зърна черен пипер

Начин на приготвяне:

Мидените ядки се размразяват.

В малка тенджера се кипва млякото, след което се изсипват ядките, заедно с дафиновия лист.

Посолява се на вкус и се подправя със зърна черен пипер.

Ядките се варят 4 минути, след което се изваждат с решечеста лъжица.

Оризът се вари до готовност и се оставя да изстине.

Мидените ядки и оризът се смесват.

В малка купа се разбъркват зехтинът, оцетът, солта и черният пипер.

С получената заливка се заливат мидите.

В чиния се нареждат доматите и яйцата, нарязани на филийки.

Отгоре се слагат мидите с ориза.

Салатата се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Източник: gotvetesmen.bg