В момента светът на модата е обсебен от случващото се в Париж.

Котюр колекциите на най-титулованите дизайнери на съвремието ни са необикновено впечатляващи с въздържаността и елегантността си.

За разлика от други години, когато творци като Джон Галиано и Жан Пол Готие стряскаха света със странните си дизайнерски хрумвания, този сезон те и останалите в ложата на висшата мода създават дрехи, които могато да се носят.

От първата до последната разходена по подиума!

Такъв е и случаят с Valentino, чиито главни дизайнери Мария Грация Чиури и Пиер Паоло Пициоли представиха есенно-зимната си колекция „The Dark Side of First Love”.

Модните редактори на големите издания я наричат още „Doll house”(„Куклена къща”), заради късите роклички, бледите пастелни цветове, нежните лица, прибраните на кокче коси, панделките и обувките с мъниста.

Посланието на Чиури и Пициоли е завръщане в миналото към една детска психодрама, която много напомня историята за Лолита.



Колекцията определено е по-младежка, поднасяща свежа елегантност с малките си черни рокли, млечните нюанси в палитрата, трапецовидната форма на дрехите, скриваща талията и напудрените бледо розови рокли-клетки.


За щастие в колекцията няма и следа от захаросани Барби „примеси”, което директно я поставя в топ класацията на тазгодишните ни котюр фаворити.