Необходими продукти:

Средно голяма консерва царевица
Настъргано сирене на вкус
1 ½ с.л. ситно нарязан зелен лук или див чесън
80мл. олио или зехтин
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
300гр. пресято брашно
3 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява на 180 С.

В голяма купа се смесват царевичните зърна, сиренето, лукът, мазнината, яйцата и млякото.

Прибавят се брашното и бакпулверът.

Тестото се разбърква за кратко, колкото да се смесят продуктите.

Две форми за мини мъфини (всяка форма = 12х30 мл) се намасляват.

Разпределя се тестото във формите.

Мъфините се пекат 20 минути до златист цвят.

Източник: gotvetesmen.com