Необходими продукти:
Средно голяма консерва царевица
Настъргано сирене на вкус
1 ½ с.л. ситно нарязан зелен лук или див чесън
80мл. олио или зехтин
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
300гр. пресято брашно
3 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 180 С.
В голяма купа се смесват царевичните зърна, сиренето, лукът, мазнината, яйцата и млякото.
Прибавят се брашното и бакпулверът.
Тестото се разбърква за кратко, колкото да се смесят продуктите.
Две форми за мини мъфини (всяка форма = 12х30 мл) се намасляват.
Разпределя се тестото във формите.
Мъфините се пекат 20 минути до златист цвят.
Източник: gotvetesmen.com