Поради неизвестни причини е общоприето мнението, че мъжът има само една ерогенна зона, която заслужава повишено женско внимание. Но всъщност не е така.

Ето ги и останалите:.

Ушите
В падинката зад ухото и по месестата му част мъжът има също толкова нервни окончания, колкото и жената. И също като на нас на мъжете им харесва да ги целуват и гризкат по ушите. Само че нежно. Много мъже (както впрочем и жени) обаче не понасят някой да им бърка с език в ухото.

Шията
Несъмнена ерогенна зона при почти всички анкетирани. Целувайте я нежно и чувствено, можете също така да прокарате нокът по нея, но внимателно, а не все едно смятате да смъкнете кожата на партньора си. Започнахме с ухото, целунахме го по шията, прокарахме език по ключиците му и вече сме готови да преминем и по-надолу…

Гърдите
По-надолу разбира се са гърдите. За тази зона обаче мненията на анкетираните се различаваха. Само от опит ще можете да разберете дали партньорът ви харесва ласките по тази част от тялото си. Мнозина мъже дори не подозират, че тази зона при тях е толкова чувствителна, че може да се конкурира дори и с женските гърди.



Коремът
И най-вече зоната около пъпа, при много мъже тя е крайно възбудима. Милвайте го с ръка, захапвайте го леко и не забравяйте за целувките!

Вратът отзад
Вече споменахме предната част на шията, сега да надникнем от другата страна. На задната част на врата има много нервни окончания. Сигурно знаете колко е приятно да ви докосват там при масаж и как ви побиват тръпки по врата? На мъжете това също им харесва. И също ги побиват тръпки.

Гърбът
Най-вече две зони от него – между лопатките и в падинката на кръста. Ако го почешете леко там с нокти, погалите го с внимателни масажни движения, прокарате език… не прекалявайте, нали не искате всичко да свърши, преди да е започнало? Имате цяла нощ пред себе си и още няколко не по-малко чувствителни зони.

Седалището
Спорна ерогенна зона, но си заслужава да опитате. По дупето няма кой знае какви нервни окончания, а пък при мъжете то почти изцяло е съставено от мускули.

Краката
Твърди се, че ако по време на орална любов леко захапете, целунете или погъделичкате мъжа по вътрешната част на бедрото, ефектът ще е поразителен. Пробвайте, би трябвало да му хареса! Някои мъже се възбуждат от гъделичкане по петите. А един си призна, че за него няма нищо по-еротично и възбуждащо от целувка малко под вътрешната сгъвка на коляното.

Но не забравяйте – ерогенните зони във всяко едно тяло са индивидуални. И едно от най-приятните и полезни занимания за дълъг уикенд е да изследвате и откривате все нови и нови ерогенни зони по тялото на партньора си. Пожелаваме ви успех!