Неведнъж сме казвали, че масажът е най-страхотният начин да разкарате стреса и да почувствате живителен прилив на енергия.

Точно за това хукнахме през глава към Арена на красотата, която беше през изминалия уикенд.

Ако се чудите кое е общото между „красивото“ изложение и любимия ни начин да се отпуснем, поясняваме: в рамките на събитието се проведе Вторият национален конкурс „Най-добър SPA масаж”.

В него се включиха 21 участника от цяла България, които демонстрираха различни техники за въздействие върху тялото. Сред най-атрактивните бяха нубийски масаж с тесто и кралски масаж с яйце, които получиха специални награди.

Експертно жури определи победителя Иван Николов, който работи в хотел в Банско. Релаксиращият му Nirvana СПА масаж и използването на разнообразни техники и похвати му извоюва признанието.

На второ място остана Димка Милушева, а на трето – Валентин Мирчев. И двамата участници демонстрираха комбинации от различни техники за дълбоко въздействие върху цялото тяло.

Демонстрации направиха и студенти от специалността „Масажисти с увредено зрение” към Медицински колеж „Й.Филаретова”, София.

Те се обучават по 3-годишна програма и придобиват образователно-квалификационна степен „професионален бакалавър“.

Благодарение на отличните си способности и владеенето на класически масажни техники, студентите ще получат реална възможност да се развиват професионално.

А във видео секцията ни вие можете да видите и кратко видео от демонстрациите на Арена на красотата, ето оттук.