Вчера официално бе открит най-новият мол в София – The Mall. Ние, разбира се, го посетихме и днес ще ви разкажем малко повече за него, отново от практична гледна точка.

Започваме с това, че тръгнахме натам с кола от центъра. The Mall се намира на отсрещната страна, тоест малко след хотел Плиска. Точният адрес е "Цариградско шосе" №115.

Ще ви спестим разказа за това как се объркахме на Площада на авиацията, как стигнахме до задънена улица, върнахме се на Цариградско и по съвета на един таксиметров шофьор избрахме малкото тунелче за към „Бриколаж”. Определено не ви съветваме да се спрете на този път, тъй като локалното, в което ще се озовете, вече е еднопосочно и ще се окажете в насрещното.

На паркинга на мола лесно се намират места. Вътре, както можете да предположите, имаше доста хора, дори и в работно време.

На ниво – 1 се намира дългоочакваният в София супермаркет Carrefour, който беше претъпкан и изкушаваше посетителите си с цена от 9 ст. за кисело мляко, симпатични възглавнички за 1, 96 лв., както и чинии за 1 лв.

Станахме свидетели на впечатляващ феномен: хората разглеждаха и останалите магазини с огромните си колички от супермаркета, така в магазин за дрехи можехте да наблюдавате блъсканица от пазарни колички, натоварени с банани.

Ще ви разходим набързо и из останалите магазини - на 66 000 кв.м са разположени 185 магазина. Нови за България са Sephora, Gap и Next, който ще бъде отворен скоро.

Zara отвори втория си официален магазин в България именно в The Mall, заедно с нея са и дъщерните й марки Bershka, Stradivarius и Pull and Bear. Те се появиха първо в Serdika Center, а сред останалите брандове, които се повтарят в двата мола са Peek&Cloppenburg, HUMANIC, New Yorker и Deichmann.

В The Mall магазини са отворили и 2 вериги, които досега присъстваха само в City Center - Marks & Spencer, Bata и Oviesse.

Останалите магазини са добре познати на нашия пазар - Esprit, Nike, Adidas, Seven Seconds, Palmers, Benetton, Motivi, Puma, Mango, Terranova, Calliope, Capasca, Geox, Playlife и др.

Ресторантите и кафенетата, които влизат в търговския център, са Fancy, Archiv, Nordsee, Burger King, KFC, BMS, Subway, Afreddo, Patafritas, Gyros и Olive Oil & Oregano, Kate, Due Cavalieri, Starbucks, Lavazza, Caffeine, Flo Café и Fashion Victims. Това е един от малкото молове, в които Mcdonald's не присъства, тъй като такъв ресторант се намира в непосредствена близост до него.

Техника, книги и офис консумативи в мола ще предлагат Technopolis, Multirama, Apple, Orange и Inmedio.

Нещо любопитно: в The Mall има и кино-комплекс “Арена” с 10 зали, както и 4D кино, което за съжаление не успяхме за изпробваме. Допълнителните усещания при 4D киното са леко пръскане с вода, вибриране на седалката, вятър в залата, правен с мощни вентилатори, в някои салони (тези на Disneyland) има и мирис и имитации на светкавици. Какъв ще бъде този в България, предстои да разберем.

Молът разполага и с развлекателен кът - Playground Bowling Centre, включващ боулинг с 16 писти, център за електронни игри и билярдни маси, фитнес център 2 Fit от веригата Боевски със зали за скуош, бокс и спининг, детски кът Gymboree и др.

Снимки от The Mall можете да видите тук

Снимки: Woman.bg