Посинените колена и ожулените лакти са част от порастването и е доста трудно да опазим децата, докато не станат достатъчно големи да разберат, че ако тичат по стръмна пътека е твърде вероятно да паднат.

Никой не се ражда научен, но децата искат да се учат и се учат като вършат нещо, като пипат предметите или пъхат мокри пръсти в контакта.

Кога за последно сте пълзели вкъщи? Може да ви се стори глупаво, но бебетата и малките деца могат да открият опасни неща, които вие не сте могли да забележите.

Повечето инциденти, които се случват в рамките на 5 секунди стават у дома, така че родителите трябва да видят дома през очите на детето. Ако попълзите ще откриете много неща, които не подозирате.

Като откриете кои са потенциалните рискове в дома си, можете да вземете мерки да предпазите детето си.

Падане

Бебетата са очаровани от стълбите, както и от други опасни неща, заради свободата, която им дават те. Въпреки че би било прекрасно да оставите детето си да проучи това интересно изобретение, никога не го правете.

Скрийте стълбите с параван и не оставяйте върху тях обувки, играчки и каквито и да било други предмети, в които бихте могли да се спънете /Това ще предпази и вас самите./

Както стоят до вас децата могат само за секунди да изчезнат. Много са бързи в това. Опитвайте се да предвидите накъде ще се запъти малкият палавник, защото той обикновено винаги ви изненадва, натъквайки се на опасности, за които въобще не бихте се сетили.

Отрови

Освен, че обичат да се катерят, децата обожават да пъхат пръсти в устата си и да лапат малки предмети.

Дръжте всички потенциални отрови в дома си на недостъпно за деца място. Хубаво е да съхранявате всички почистващи препарати в заключено помещение, а лекарствата в опаковките им.

Огън

Децата обичат огъня, защото изглежда наистина впечатляващо. Но със сигурност пламналите пердета в хола ви не са толкова изключителна гледка.

Пожарите не са смъртоносни само за децата, но и за самите вас. Противопожарните аларми не са просто украшение за тавана ви, така че се уверете, че работят, поставете по една на тавана и пода и редовно сменяйте батериите. Дръжте запалки, кибритени клечки дори съчки, всичко, с което се прави огън далеч от любопитните погледи на децата.

Не оставяйте запалена цигара на лесно достъпно място и ги гасете добре в пепелника.

Докато готвите внимавайте много особено, ако имате газова печка. Завъртете дръжките на тенджерите, така че децата да не ги виждат.

Ако ви е студено, електрическата печка е вашето спасение, но се уверете, че тя няма досег с леснозапалими предмети като пердета, покривки, мебели.

Предвидете два аварийни изхода от всяка стая и уведомете за тях всеки член от семейството.

Очаквайте продължение.