Като видите блесналите ни очи, може да си помислите, че сме включили на дълги, но всъщност преминахме на пролетен режим.

Това важи и за козметичния ни рафт у дома, който има нужда от пълно преобразяване в тон с новия сезон.

Точно за това смятаме да ви дадем няколко свежи идеи по темата.

За лицето:

- Почистващо мляко с екстракт от краставица ще отстранява всяка вечер натрупалата се градска мръсотия през деня, успокоявайки и хидратирайки кожата ви.

По принцип е подходящо за всеки тип кожа, но най-добре се отразява на мазна и от смесен тип, тъй като премахва излишното омазняване, без да изсушава лицето.

Идеално е за ежедневна употреба.

- Почистващо мляко с авокадо пък отстранява бързо и лесно грима и нечистотиите. Овлажнява и успокоява чувствителната кожа.

- Успокояващ лосион с екзотични гъби

Козметичен продукт с рейши – вид гъба, широко използвана в Япония, Китай, Корея и т.н., означава чудотворно регенериране на кожата.

Рейши, познати още като Линг Ши, са вид гъби, известни отдавна на източната медицина. Наричат ги „гъби на дълголетието”, а като козметична съставка имат антивъзпалителен и подмладяващ ефект.

В някои продукти се комбинират с бамбук, което още повече засилва успокояващия им ефект.

- Градинска маска с комбинирана формула от зелени растения гарантира приток на енергия към кожата на лицето, какъвто само природата може да даде.

Търсете микс от градински подправки – те не само освежават, но и поддържат естествения блясък на кожата.

- Балсам за устни с екстракт от моркови не само ще защити от вредните слънчеви лъчи, но и ще омекотява продължително усмивката ви.

За тялото:

- Авокадото, вложено в масло за тяло, прави чудеса със „зазимената” кожа – подхранва я и я подготвя за преходния сезон.

А и екстрактът от мазния плод омекотява и овлажнява бързо цялото тяло.

- Органичен душ-гел с растителни масла ще преобрази обичайното бързо къпане в продължителна спа-терапия.

Освен, че повечето подобни продукти са хипер ароматни и действат благотворно върху сетивата, те измиват добре, омекотявайки кожата на цялото тяло.

Банята ви пък ще се превърне в истинска градина с дъх на пролет.