Безспорно най-женското владение в дома е кухнята.

Зодиакалният знак на домакинята е от значение за вида, подредбата и цветовете в кухнята.

Овните се успокояват от светлокафяви стени и изобилие от стъклени сервизи. В тяхната кухня нкога няма са се намери място за картина, но стените ще са окичени с декоративни чинийки, събирани от световни столици.

Зодия Телец обича пастелните тонове в изумрудено, оранжево, лилаво. Дамата от този зодиякален знак се чувства най-добре в уютно помещение със шарени килимчета.

Близначките са с променливо настроение, затова им трябва кухня, в която могат да местят уредите когато и както им хрумне.

Ракът е уравновесен, затова за него са подходящи сдържани тонове - тъмносиньо, тъмнорозово, кафяво. Жените Раци слагат полупрозрачни завеси на всички прозорци в помещението.

Лъвицата се нуждае от благородни цветове - тъмносиньо, кремаво и бежово. Заоблените форми на кухненските уреди я карат да се чувства специална.

Девата би била най-щастлива в практично подредена бяла или кафеникава кухня, в която всичко да й е подръка. Задължително е помещението, в което готвят да е просторно.

Везната се нуждае от кухненски уреди с дървесен цвят, подредени стриктно по височина.

Скорпионките са властолюбиви жени и лесно биха се отпуснали в една наситеночервена или тъмносиня стая.

Дамите Стрелец ще се чувстват прекрасно, ако могат да променят мястото на уредите и цвета на стените, когато пожелаят. Те постоянно правят ремонти и подобрения в кухнята.

Козирозите са консервативни, затова тяхната кухня трябва да наподобява по стил на мебелите на тази на баба им.

Водолейката ще се чувства добре в стая с различни по цвят искрящи стени и остри предмети. Винаги избират металикови елуреди.

Рибата пък би се радвала на просторна кухня с предмети, излъчващи загадъчността на Изтока.