Автор
Ева Лъчезарова

Катрин: Най-зле облечената звезда според ПЕТА

Природозащитниците от ПЕТА обявиха актрисата Катрин Зита-Джоунс за най-зле облечената знаменитост, заради склонността й да носи често кожени облекла.

В събота от ПЕТА дори организираха протест пред Walter Kerr Theater в Ню Йорк, където Зита-Джоунс участва в пиесата "Малка нощна музика".

"С панталоните си от телешка кожа, палтото си от лисица и чантата си от кожа на алигатор, Катрин Зита-Джоунс изглежда като че ли си проправя път към Ноевия ковчег с нож в ръка. Може би се опитва да влезе в предстояща роля на серийна убийца или на касапин", отбелязва ПЕТА.

На сайта на организацията подробно е описано на какво са подложени животните само и само да бъде използвана кожата им в модната индустрия: лисиците (от чиято кожа е палтото на Катрин) биват удушени или пък вратовете им биват счупени, влечугите (от чиято кожа е чантата на Катрин) обикновено биват хващани нелегално, а кожата им често е съдирана докато са живи, тъй като те са студенокръвни могат да страдат в продължение на часове и дори дни преди да умрат. Телетата пък биват съдирани докато още са в съзнание.

От ПЕТА твърдят още, че вече има различни алтернативни материали от изкуствена кожа и че звездите нямат причина да носят върху себе си трупове на животни. Знаменитости като Алисия Силвърстоун, Натали Портман, Стела Макартни, Чарлийз Терон и Ева Мендес са доказателство за това, че за да изглеждаш добре не е нужно да бъдеш жесток, добавят природозащитниците.