Автор
Woman.bg

10 грешки, които дори умните жени правят по време на интервю - 1 част

Знаете ли, че решението дали да наемеш някого на работа се взема за 15 минути, та дори и за по- малко? Страшничко, а?

Наскоро беше направено проучване, заедно с професионалисти в областта на човешките ресурси, с цел да се открият грешките, които правим, когато се опитваме да си намерим работа.

Казвате: „Това е работата-мечта за мен"

Дори и да го мислите, 69% от работодателите ще подминат това като неискрено клише, което са чували прекалено много пъти преди.

Също така разкарайте изтърканите фразички като „Винаги гледам на нещата под различен ъгъл" или „Умея да работя в екип" от речниковия си запас и си измислете свой собствен начин да опишете колко ви бива за дадената работа.

Оплювате стария си шеф

Дори и Майкъл Скот от сериала „Офисът" (Тhe Office) да изглежда като най-умния човек на земята пред стария ви началник, вие ще сте тези, които ще изпаднете в глупава ситуация, ако оплювате него и предишната си фирма.

99% от хората, които набират персонал на работа, се съгласяват, че когато се опитвате да опетните някого, сами се оклепвате.

Питате за отпуските

Можете и да мислите, че подхождате честно, ако кажете на потенциалния си шеф, че вие и гаджето ви планирате 9-дневно пътуване до Карибите скоро. Обаче, 69% от наемащите на работа са единодушни, че интервюто е неподходящо време да започнете да задавате въпроси за това кога ще почивате от работата, която дори все още не е ваша.

Пиете вода или кафе

Може и да си мислите, че чашка кафе ще ви подкрепи по време на интервю, но се оказва, че дори на водата не се гледа с добро око от 79% от интервюиращите. Утолете жаждата си и си вземете дозата кафе преди да влезте в офиса.

Изглеждате твърде секси

99% от интервюиращите твърдят, че предизвикателното облекло може само да ги отблъсне.

Не казваме да се покажете като Грозната Бети, но си оставете в гардероба високите токчета, тесния минижуп и разголените блузи. Вместо това, изберете един по-спретнат външен вид.

Очаквайте продължение.