Автор
Woman.bg

Разпродажбите – как да се преборим с изкушението

По традиция в България сериозните намаление са след, а не по време на празниците. Затова предполагаме, че януари ще ни предостави много изкушения и подготвихме няколко съвета, които да вземем предвид преди да щурмуваме магазините.

Ако имате и свои малки хитрини за преборване с изкушението, моля споделете ги с нас.

1. Когато отивате да обикаляте магазините и разпродажбите, гледайте да вземете ограничена сума пари. Преди да излезете, замислете се, какво смятате да купите - есенно палто и ботуши или поредната плетена жилетка и няколко гривни. Събудете цялата си воля, съставете си списък и се концентрирайте върху конкретните покупки. Ако имате сериозното намерение днешният пазарен ден да е полезен за вас, направете си труда да прегледате гардероба си преди излизане. Проверете какво ви липсва и от кои неща имате в излишък, т.е. време е да спрете да ги "колекционирате".

2. Запомнете вълшебната формула 3/2/1 и си я повтаряйте като мантра докато обикаляте разпродажбите. "Обещавам да си купя не повече от три основни дрехи (например черна права пола, копринена риза и едни идеално прилягащи дънки), не повече от два необходими аксесоара (например вълнен шал и вместителна чанта) и една ненужна вещ за удоволствие". В последната категория могат да влизат както розов минижуп с пайети, така и гривна с метални шипове. Все пак пазаруването си е удоволствие!

3. Учени социолози са установили, че ние жените най-често си купуваме козметика и украшения не защото имаме нужда то тях, а просто за да си повдигнем настроението. На този принцип джобовете ни се изпразват от понякога жизнено необходими средства, докато домовете ни се изпълват със стотици малки и ненужни бурканчета и дрънкулки. Вземете се в ръце и не забравяйте, че винаги можете да си повдигнете настроението и без съществена загуба на средства. Например като си направите гореща вана с пяна, като отидете на романтична среща или пък като си поговорите задушевно с вашите приятелки.

4. Ако нито романтичните срещи, нито разговорите с най-добрата приятелка са способни да утолят вашия "шопинг-глад", отидете на разпродажба на аксесоари. Сигурно имате в гардероба си класическа черна рокля, официален панталон и сако? Ако имате - чудесно, на разпродажбата ще можете да подберете за тях цял арсенал най-разнообразни аксесоари. Ярки дамски чанти и колани, копринени шалове, диадеми за коса и оригинални бижута - важното е цените им да са ниски. Ще останете изненадани колко нов живот ще вдъхнат на старата ви черна рокля широкият кожен колан и перлената огърлица.