Днес ви представяме втората порция от нестандартните елхи, които подбрахме. Споделете, дали ще украсите тази година по-непривично дома си и на какво се е спрял изборът ви.

6. Канцеларска елха

Шарени маркери и стикери, лепило, папки за документи... За декориране на елхата в офиса ще ви свършат работа всякакви канцеларски материали. Най-важното в случая е оригиналният подход и работата в екип. Най-подходяща стойка за елхата, разбира се, ще е краче от офис-стол. Благодарение на колелцата конструкцията ще бъде не само устойчива, но и мобилна. Ако не разполагате с истинска или изкуствена елха, можете да направите на стената елхичка от самозалепващи се листчета.

7. Вълнена елха

Ето и една елха, декорирана с естествените материали. Чудесна идея е тя да бъде украсена с шарени пискюли и помпони от прежда. Добрите плетачки лесно ще се справят с производството на нечупливи топки, гирлянди и други играчки за елха от вълна. Прежда можете да използвате и за опаковане на подаръците - просто омотайте кутиите с вълнен конец няколко пъти.

8. Уроци по апликация

Чудесно е да се готвите за празника заедно, цялото семейство. Тази елха ще предостави огромно поле за творческа дейност на вас и вашето дете. За целта ви предлагаме да украсите елхата с прости хартиени играчки. От вас се иска само да режете и лепите - кръгчета, квадратчета и звезди. За да направите гирляндите, залепете шарени кръгове на здрав конец. Спомняте ли си още как се правят хартиени фенери?

9. Снежната кралица

Най-лесният и бърз начин да направите от нищо нещо. Вземете пакет памучни топчета и ги нанижете на конец. В резултат ще получите заснежена елха на стайна температура. Освен памук, можете да използвате и бял вълнен конец, който да омотаете спираловидно около елхата. Има и различни спрейове, с които бихте могли да "заскрежите" зелените клонки.

10. Курабиена елха

За украса на вашата "вкусна" коледна елха ще са подходящи както купешки курабийки и бисквити, така и домашно приготвени. Непременно подправете тестото с джинджифил, кардамон, индийско орехче и канела. Единственият недостатък на тази украса е, че е твърде апетитна. Трудно ще ви е да устоите на изкушението да си хапнете и да запазите елхата в първоначалния й вид.