Флиртът е истинско изкуство и всяка жена трябва да го умее, ако иска да има успех с мъжете. Когато обаче той се превърне в начин на общуване, тогава флиртаджийката получава лош имидж.

Вечната флиртаджийка не е жената, която нарочно прелъстява чуждите мъже. Нито тази, която умее да флиртува в подходящи ситуации.

Тя просто е жената, която общувайки с мъже, не спира да ги съблазнява и да се стреми да стане обект на вниманието им, независимо колко голям е интересът й към тях.

Иска мъжете да я забележат и да я пожелаят. Поглежда особено, усмихва се загадъчно и никога не отказва да е нечия компания. Изглежда общителна и леснодостъпна.

Жените-флиртаджийки обикновено не са първи красавици, но са чаровни и грабват окото. Те умеят да използват чара си с пълна сила.

Най-изкусните от тях умеят да превъръщат във флирт дори обикновени действия като отпиването от чаша, плащането на сметката или подаването на визитката си.

Те провокират с всяко свое действие и понасят след себе си мъжките погледи.

В умерения флирт няма нищо лошо. Той разчупва леда и кара хората да се чувстват по-комфортно.

Но кога флиртът става „вреден"?

Жените, които не спират да се закачат, обикновено губят представа кога и в кои ситуации е редно да не действат провокативно.

Дори да са обвързани, те обичат да държат околните мъже под напрежение и да им подават неясни сигнали.

Когато попаднат в полезрението на противоположния пол, дори да нямат интерес в момента, те се държат приветливо и двусмислено, стремят се да поддържат интереса колкото се може по-дълго.

Не отхвърлят директно намеците и предложенията на мъжете и винаги си остават вратичка.

Въпреки че е малко крайно да определяме някои жени като „вечни флиртаджийки", а други като „умерени", е важно да се каже, че първият тип злоупотребява с флирта и не винаги го прилага логично и добронамерено.

Някои жени просто си мислят, че цялото мъжко внимание на земята трябва да е насочено към тях. Те не се съобразяват със страничните фактори - дали мъжът е обвързан, дали те самите нямат сериозен партньор, дали не се намират в обстановка, в която провокацията не изглежда положително и т.н.

Още по-неприятно е, ако се поставим на мястото на мъжа, който има интерес към такъв тип жена.

Той разчита сигналите й погрешно и не може да прецени дали тя има интерес към него и доколко е искрена.

Самите ние, жените, сме попадали в лапите на изпечени свалячи, които се държат многозначително с нас.

Флиртаджийката прави същото. Тя иска да събере колкото се може повече обожатели, при това на всяка цена.

Защо флиртаджийките действат така?

Всичко е въпрос на себедоказване. Непрестанното флиртуване и нестихващото мъжко внимание служат на жените да повишават самочувствието си.

Вечните флиртаджийки имат нужда от този начин на общуване заради собственото си его.

Възможно е като деца да са били не много харесвани и често пренебрегвани момичета, които с времето са се научили как да съблазняват мъжете.

Друг вариант е да не успяват да намерят точния партньор и затова да се опитват да покажат на околните, че всеки мъж може да им бъде в краката, стига да поискат.

Агресивното флиртуване и опитите да се привлече внимание е по-скоро признак на недостатъчна увереност в собствените качества.

Вечната флиртаджийка има нужда от вниманието на повече мъже, за да покаже, че е харесвана и атрактивна.

В някои случаи това дори е липса на самочувствие, макар че повечето флиртаджийки изглеждат доста самоуверени.

Ако обичате да флиртувате, правете го - това не само е в природата ни, но е и едно от най-ценните ни качества.

Само че се научете да усещате границата - вечните флиртаджийки изглеждат лесни и често несериозни. Те лесно влизат в мъжките фантазии, но също толкова лесно излизат оттам.

Не позволявайте да сте една от тях. Флиртът е най-сладък, когато има крайна цел и е премерен.

Източник: rozali.com