Автор
Мария Николова

Новото парче на Ъпсурт – право в целта

Ъпсурт най-накрая пуснаха клипа на новото си парче "Този танц", което изпяха за първи път в зала „Армеец“ през май. Отново не ни разочароваха, отново са право в целта, верни на стила си и никога изневеряващи на тегавата социална тематика. Този път са взели на прицел жените, онези според тях изгубени представителки на нежния пол, които сигурно са толкова объркани, че трудно биха разбрали текста.

Да, парчето е провокативно, д*пе и всякакви вариации на думата (Дупе, пупе ... гъзи, бъзи, както написа някой в коментар под клипа) се повтарят през секунди в песента, но няма как да е по друг начин – всички пеят за това, защото по някакъв мистериозен начин обществото е подчинено на потната плът на задните женски части и опитът за ирония от страна на Ъпсурт, сполучлив или не, е стъпка напред.

Коментарите буквално валят в момента под песента и са от крайно хвалебствени до крайно разочаровани с тъга по старите парчета на хип-хоп бандата. Е, 2017 г. е, нормално е музиката им да е различна, но е яка, в крак с времето и неговото звучене. Щастливи сме, че продължавате да сте тук и правете повече музика! И без това българската действителност с нейните абсурди е непресъхващ извор на вдъхновение!


Припомняме, че Ъпсурт са част от One Love Fest, който събира родни и македонски звезди на една сцена. Фестивалът ще се проведе на територията на двете държави, като ще премине в осем града. Стартира на 22 юли в град Банско с безплатен концерт и продължава на 26 юли – гр. Охрид, 27 юли – гр. Струмица, 17 август – Слънчев бряг, 18 август – гр. Варна, 6 септември – гр. Пловдив, 30 септември - гр. Скопие и завършва на 7 октомври в гр. София. Концертите ще бъдат с продължение между 4 и 5 часа, а за публиката са предвидени специални изненади.