Автор
Кристина Кирова

Мик Джагър: Няма проблем да се пускаш по течението, стига да можеш да се върнеш

Днес една от легендите на рок музиката - Мик Джагър, става на 78 години. Вокалът на емблематичната банда "Ролинг Стоунс" става популярен сред меломаните с прекрасния си запомнящ се тембър, с интересния си подход към музиката и сценичното поведение, както и с харизматичното си присъствие.

Майкъл Филип Джагър се ражда на днешната дата през 1943 г. в Дартфорд, Англия. Мик открива страстта си към музиката още в ученическите си години и прекратява икономическото си образование, за да създаде рок група с Кийт Ричардс. Години по-късно след няколко промени в състава и имената на бандата, "Ролинг Стоунс" се превръща в световна сензация благодарение на хитове като „I Can`t Get No (Satisfaction)” и „Angie”.



Джагър е добър и порядъчен ученик, който e запленен от магията на блус и r'n'b музиката. Затова получава първата си китара на 14-годишна възраст. Той е популярен сред съучениците си с таланта си, който съчетава успешно с уроците. Приет е в Лондонското училище по икономика и политически науки. Мик не завършва успешно, защото се отдава изцяло на музикалната си кариера.

Благодарение на безспорния талант на музикантите, съчетан с чудесен маркетинг, "Ролинг Стоунс" се превръща в любима банда на феновете на рок музиката. Разбира се, успехът на легендарната група се дължи до голяма степен на легендарния Мик Джагър.



През 1967 г. вокалистът е арестуван, заедно с приятелката си и Кийт Ричардс за притежание на забранени субстанции, бързо са освободени, но само две години по-късно Мик Джагър отново попада в ареста по същата причина. Но въпреки проблемите със закона и зависимостите кариерата на Мик не спира да се развива. Бандата очарова публиката с хитове и силно сценично присъствие. С времето великите музиканти се утвърждават като идоли в световната рок музика. Няколко пъти Мик прави опити за солова кариера, но те така и не достигат успеха на "Ролинг Стоунс".

Една от най-легендарните изяви на бандата в последно време е концертът, който изнесоха безвъзмездно на 25-и март 2016 г. пред почитателите си в Куба.

Освен че е един от най-успешните изпълнители на нашето време, Мик Джагър е щастлив и в личния си живот. Той е баща на седем деца от няколко красиви дами, които успява да плени с чара си. Той има четири деца от модела Джери Хол, с която са двойка дълги години. Двамата се развеждат през 1999 г.

В чест на легендарния изпълнител днес ще си припомним някои от култовите му цитати:



"Животът е просто коктейлно парти, случващо се на улицата".

"Танците са заместители на секса".

"Имам лоши навици. Пия чай в три часа сутринта".

"Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне".