След като отпразнувахме подобаващо деня на книгата, който по традиция се отбелязва на 23 април, заедно с издателство "Колибри"решихме да посветим цял един месец на литературата. В рамките на 30 дни ще раздаваме награди, ще ви забавляваме с любопитни цитати и ще споделяме с вас интересни статии по темата.

Първата ни игра е във Фейсбук и е под формата на интересна загадка, в която ви предизвикваме да откриете първите три думи, които виждате. Можете да се включите чрез коментар, лайкване и споделяне на този пост!
Играта продължава от 27. 04. 2017 до 9. 05. 2017 г., а тримата победители ще бъдат изтеглени на томболен принцип.

Наградите са:

1. „Обещание за щастие” – Аниес Льодиг



2. „Лупита обичаше да глади” – Лаура Ескивел



3. „Възпитание на характера” – Алфонсо Агило

*И трите книги идват с подарък VIB (Very Important Books) торби, създадени специално от издателство "Колибри". Целта на тази акция е да напомня периодично за онези литературни жалони и истински важни творби, които влияят на личностното израстване и одухотворяват средата, в която живеем. VIB списъкът непрекъснато ще се обновява, за да лансира образцови съвременни и класически произведения от различни жанрове. В настоящия списък присъстват имена като Шекспир и Рилке, Джон Стайнбек и Жозе Сарамаго, Джонатан Франзен и Милан Кундера. Тук са и някои от най-новите заглавия на издателство "Колибри" - безценните разкази и повести на А. П. Чехов, сборникът Всеобща история на безчестието от корифея на философските измислици Хорхе Луис Борхес, първият експериментален роман на Вирджиния Улф - "Стаята на Джейкъб", и юбилейното двуезично издание "Как да нарисуваш птица" от Жак Превер