Великденските празници са и време за кино! Особено, ако сте решили да останете в София или някой от немногото големи градове с кино зали у нас.
За съжаление, афишът е и постен и диаметрално противоположен. От една страна има достатъчно фамилни заглавия (някои дори дублирани на български) като игралната версия на “Красавицата и Звяра”, и анимациите “Селището на смърфовете” и тази за бебето-бос, кой знае защо преведена като “Роден лидер”.

В другата крайност са филми за земни и извънземни чудовища, като “Конг:Островът на черепа” с отличен актьорски състав начело със Самюел Джаксън и Джон Гудман, и “Признак на живот” с Джейк Джиленхал и неговата среща в Космоса с непозната, но унищожаваща хората форма на живот.

По средата за баланс са поставени редица екшъни: “Бързи и яростни 8”, знаете с кого, “478” с Арнолд Шварценегер, “Вълчи нрав” с Никълъс Кейдж. И за цяр екшън комедията “Обир със стил” с Моргън Фриймън и Майкъл Кейн и баш комедията “Chips: Магистрални ченгета”.
Ако сте семейно настроени, без съмнение “Красавицата и Звяра” е изборът. Ако не сте, “Конг:Островът на черепа” в 3D вариант е идеалният избор. С огромен си бюджет и щипка екзотика това заглавие изглежда като съвсем подходящо за двучасово кино-бягство в дните около Великден.