Легендарната песен „Despacito“, която пожъна невиждан успех за няколко дни и която може би още дълго ще звучи в нощните заведения, дори и след края на лятото, официално счупи всички възможни рекорди. Хитът се превърна в най-популярната и най-излъчвана песен за всички времена, като победи дори „Gangnam Style” на Сай и „Sorry”на тийн идола Джъстин Бийбър. Латино парчето „Despacito” е излъчено над 4 милиарда пъти само за последните шест месеца.

„Не мога да повярвам какво се случи с тази песен, лудост е! Бях сигурен, че ще бъде хит, това беше и целта ми, но не очаквах толкова грандиозен успех. Когато я написах, просто исках да накарам хората да се усмихват и да танцуват, докато я слушат. Роден съм в Пуерто Рико и живея в Маями. В момента времената са интересни и особени, опитват се да ни разделят и да изграждат стени между нас и света. Горд съм, че успях да напиша песен, която обединява много различни страни с различни култури“, споделя авторът и изпълнител на латино хита Луис Фонси.



„Despacito” бе начело на всички класации в над 45 страни в света, което вдъхва надеждата на изпълнителя, че е допринесъл за преодоляването на политическите прегради в глобален мащаб.

Хитът излиза през януари тази година и бързо набира популярност в Южна Америка, но когато Джъстин Бийбър случайно я чува в дискотека, веднага пожелава да се включи с куплет на английски език. Неговата версия, известна още като „Despacito (Remix), изиграва важна роля за популяризирането на песента и превръщането й в грандиозен хит.



Луис Фонси разкрива още за песента:

Оригиналната версия на песента е изцяло на испански език и я направих с рапъра Деди Янки, но четири месеца по-късно Джъстин Бийбър пожела да се включи с куплет на английски и мисля, че това изигра решаваща роля в проекта. За мен красотата на глобалния й успех се крие именно в това, че латино парче с характерен ритъм за испанските песни и с припев на родния ми език се слуша и пее в цял свят. Дори и в страни, в които нашият темперамент и култура са чужди и далечни.

Много пъти съм си задавал въпроса кое прави „Despacito” толкова голям хит. Мисля, че причината се крие в няколко малки, но много съществени фактора: мелодията е грабваща и се запомня лесно, фактът, че припевът се изпълнява на отчетливи срички (de-spa-ci-to) го прави много лесно запеваем и е почти невъзможно, когато чуеш ритъма на песента, да не започнеш да се поклащаш, дори и танците да не са в кръвта ти. И когато прибавиш към всичко това и участието на Джъстин Бийбър, няма как проектът да не стане хит.

Четете още: Открий своя музикален стил според зодията

Горд съм от успеха всеки път, когато чуя „Despacito” да звучи във всички заведения, от съседната кола, когато спра на светофар. Мои приятели и близки постоянно ми изпращат най-различни изпълнения и версии на песента, което ме кара да се усмихвам всеки ден. Убеждавам се, че музиката има силата да разрушава прегради и да обединява хората по света. Сега мисля за следващите си песни и постоянно се чудя дали някога ще създам втори подобен хит, който дори да надмине „Despacito
”.

И докато очакваме с нетърпение следващия хит от горещия изпълнител Луис Фонси, ви поздравяваме с легендарната му песен: