Автор
Woman.bg

Дама засне зловещи портрети на деца с фотоапарат от 19-и век

Със сигурност сте виждали портретни фотографии от времето на вашите баби и дядовци. А питали ли сте се някога как вие самите бихте изглеждали на снимка, направена с помощта на фотоапарат от 19-и век? С реализирането именно на тази идея се захваща испанската художничка Жаклин Робъртс.

Резултатът е СТРАХотен! Обект на портретите й са деца в преходната възраст между детството и юношеството, а идеята на фотографката е да се гмурне дълбоко в океана на детските емоции и психология. И не само, че успява, но го и прави по изключително оригинален, находчив и необичаен начин. Леко плашещи на пръв поглед, портретите, които Жаклин сътворява, са и не по-малко красиви и въздействащи.


За да постигне този вълнуващо „настръхващ” ефект, Робъртс прибягва до един стар фотографски процес с мокра плака и колодий, позволяващ игра на сенките и внасянето на много ефекти. Това е и най-широко използваният процес в периода 1852 - 1860 г., открит от Фредерик Скот Арчър. Техниката е предназначена за снимки от най-разнообразен характер - портрети, пейзажи, абстрактни фотографии и т.н.


А портретите, които следва да видите в нашата , наистина са удивителни!