Имам приятелки, които всяка сутрин си четат хороскопите във вестници и сайтове или пък ги следят в сутрешните блокове. Астрологията била наука. Но много от астролозите се наричат Маг Еди-кой-си.

Например Маг Деси, както знаем всички една колежка тук. Тя много се занимава с астрология - там звезди, това в ония дом, луната ти е някъде и това значело нещо. Викам си, защо да не я пробвам за лични цели. Казах ѝ кога и къде съм родена, в колко часа и как много искам хороскоп. Хвана се! Само след половин час ми прати текст, който беше базиран на това, което е видяла в моята звездна карта или както там се нарича. Гледайте за какво става дума.

Ти си Близнаци. Близнаците са любознателен и интелектуален знак, който се управлява от Меркурий. При теб Меркурий също е в Близнаци, което означава, че е на трон и проявява най-положителните си качества. Лесно ти се отдават писането, имаш бърз ум, самороден талант в откриването на причинно-следствени връзки. Това обаче далеч не означава, че си мъдра. Често се захващаш с няколко неща едновремнно, опитвайки се да обхванеш и разбереш всички теми на света, но по този начин не научаваш нищо в дълбочина и цялостност. Често сменяш мнението си, защото можеш да видиш и разбереш различните гледни точки на даден проблем. Това създава в околните впечатление, че си лицемерна.

Ами, Маг Деси, няколко неща. Първо: наистина съм зодия Близнаци - казах ти датата, на която съм родена, не беше трудно. Второ: Меркурий винаги ми е бил любимият римски бог, но предпочитам да го наричам Арес - там гневът по-скоро ми се връзва с древногръцката митология. И трето: естествено, че пиша и имам бърз ум, но мнението не си го сменям често – ето, например, все още смятам Андреа за купчина от три дини с микрофон. Маг Деси продължава:

Имаш стелиум в Дева, което те прави работохоличка, много критична към себе си и към останалите. Това, че си критична към себе си, те прави по-успешна в по-зряла възраст, когато си натрупала знания и умения, които да ти дават самочувствие въпреки високите изисквания, които си поставяш. Стелиумът попада във втори дом, което насочва този перфекционизъм и критичност основно към твоите притежания – материални и емоционално, изобщо към ценностната ти система.

Права си за всичко, Маг Деси, няма какво да се лъжем. Гледам звездите всяка вечер над себе си, защото спалнята ни е точно под капандурата, много е приятно. Вярно, не е като да живееш в планината и, както пише Хемингуей, всеки момент да се чувстваш сякаш ще те нападне мечка или звездите ще изсипят върху главата ти, но пак си е доста приятно. Гледам звездите, после гледам за разнообразие хороскопите по телевизията на гаджето и на себе си, даже понякога и на майка ми го слушам. И после се сещам, че това изобщо не ме вълнува. А още по-после осъзнавам, че трябва да допрочета какво ми пише моята Маг.

Асцендентът Лъв те прави амбициозна и ти дава ти стимул за действие. Обичаш демонстративните изяви с драматични и грандиозни изказвания ( с една дума позьорка). Егоцентризмът често ти пречи приемеш съвети от околните, които понякога могат да виждат нещата доста по-ясно и безпристратно от теб. Асцендентът в Лъв предполага престараване във всичко, което правиш, оттам проблеми със сърцето, чувство на тревожност.

Е, Маг Деси, естествено, че имам грандиозни изисквания - то ако оставиш мъжа до теб да се разлигави, по-добре просто му сложи каишка и го вържи на близко осветително тяло в парка. Моля ти се! Приемам съвети всякакви, стига да не са от малоумни жени, от кифли, от шофинистични прасета, от работодатели, от хора, които гледат Big Brother, от МОЛ-аджийки, от таксиметрови шофьори, от чистачката в блока, от Бойко Борисов и от Men.bg.

Луната в Овен те „дарява“ с огромно нетърпение. Особено, когато се отнася до някоя емоционолна потребност. Трябва да я задоволиш веднага или иначе става лошо. Приемаш всичко много лично, затова искаш ако има някакво недоразумение, то моментално да бъде разрешено. Много си темпераментна, но колкото бързо се разпалват емоциите ти, толкова и бързо могат да угаснат. Затова често се влюбват и разлюбват и имат чести афери. Това е така, защото те е грижа само за твоите чувства, но не се интересуваш от чувствата и нуждите на другите.

О, Деси, о, Маг, тук грешиш. Много ме е грижа за чувствата на другите и веднага ще ти дам един пример, който ще те смае. Наскоро си мислех за онзи парадокс на Зенон с Ахил и костенурката. Понеже съм пропита от попкултурата, вече като чуя името Ахилово, вече не си мисля за Омир, а за Брад Пит. Та, не мога да съчувствам на Брад, а ликувам заедно с костенурката, която според Зенон винаги ще е пред него. Това е моята А-туин, на чиито гръб има четири слона, а върху тях е Дискът, който завинаги ще опровергава Галилей, на когото пък аз също съчувствам. Ох, много ми стана емоционално, така че продължавам със следващата част от астрологичния анализ, базиран на скромната ми дата на раждане.

Тъй като Венера попада в единадесети дом в наталната ти карта, ти се радваш на завидно количество добри приятели. Приятелството е определящ фактор за твоето щастие, ето защо ако партньорът ти не е най-добрият ти приятел, то връзката няма да просъществува дълго. Освен това обичаш да събираш хората, да ги правиш щастливи. Ролята на Купидон ти подхожда перфектно.

Сега някои неща ми се изясниха. Една приятелка ми беше пльокнала едни крилца на гърба на този така български празник Хелоуин. После същата приятелка ми каза: "Хайде да се напием като ангелчета и да се държим после като дяволици!". Няма да разказвам какво стана нататък, но мисля, че помогнах на някои хора да се съберат и да станат щастливи. Сред тези хора бях и аз. Браво, Маг Деси, този път позна! Благодаря ти!


автор: Ана Островска