Давай, Гришо! Мачкай, Кобра! Юху, Поли! Значително по-добре от това беше именно песента на Гошо от Почивка a.k.a. GP, която беше посветена на светлокосата певачица.

Но този път ще съм позитивна: Гоше, не само ти харесваш Полито, и аз ѝ се радвам. Гледах на клипче (нямам телевизор) представянето ѝ с онзи светещ костюм. Готино парче и е абсолютно в стилистиката на кОнкурса. Идеална визия и пак е там.

Споменах на моя човек, че обмислям да си подстрижа косата късо поне от едната страна. Той реагира така: "Оф, като Поли Генова, тийнейджърката ли?". Отказах се. И все пак доста ми харесва. Замятането на бретона може да бъде много... Не, няма да двършвам това изречение.

Сега е моментът някой колега журналист да атакува бясно Поли Генова. Да каже, че е по-зле и от Краси Аврамов. Да припомни, че Елица и Стунджи поне блъскаха на някакви барабанчета и тъпани. Да акцентира върху светещия ѝ костюм и това, че, нали, визията не прави песента.

Това е прекрасно! Като концерт на ТВ Планета. Или като годишнина на Недялко Йорданов в зала 1 на НДК. Или нещо на Христо Стоичков на Стадиона. Или като (внимание) концерт на Слави Трифонов. Харесваме ли Поли Генова или съвсем не? Кой иначе трябваше да ни представя на Евровизия - пак Славчо и Софка, Стунджи и Елицата или пък Кафе с кавър на 18 други песни? А! Имам идея, защо не кандидатства Азис? Ще ви кажа защо: защото дори него го е срам от това, че трябва да е тук, иначе щеше да изкарва значително повече пари, това е факт.

Поли, Поли, ако спечелиш, всички ще казват, че са вярвали в теб винаги. И че са твои фенове от появата ти на тази тъй фина и изтънчена музикална родна сцена, която дори не знаят кога се е случила.

Ако не спечелиш, ще са: "Е, знаехме си!". И пак ще си в грешка. Поли, какво да ѝ гледаш на Европата - улици, къщи, салтанати - ако ти подадат една круша така, както си легала, няма ли да е по-добре?

Няма корупция в конкурса Евровизия и всичко е наред? Понякога ви обичам с цялото си спаружено сърце заради безумието, което се случва пред очите ни, и в което вярваме страстно или поне достатъчно, че да не сме капо. Наскоро татко ми каза, че Поли Генова била лесбийка. Питам откъде знае, казва: от вестник. Ама защо вярва на вестник?! Е, на какво друго да бил вярвал. И ми се обиди, че го подценявам като социална единица със собствено мнение. После ми разказа и за Слави Трифонов, че бил гадже на Поли, а след това, че Преслава му родила близнаци. И все пак, татко, Евровизия? А, там всичко е нагласено, какво го гледаш - това е политически конкурс.

Татко, за първи път от толкова години сме на едно мнение. Давай, Гришо! Мачкай, Кобра! И скоро ще гледаме някой мач заедно.

автор: Ана Островска