Мъж без казарма е като яйце без сол!

10 май 2017 | 14:40
видяна 7504
коментари 34

Тези дни е особено актуална темата за (и съответно против) връщането на задължителната военна служба за мъжете. "Ако искаш мир, готви се за война." Казал го е  Вегеций. При наличието на професионална войска има ли реална необходимост от т.нар. казарма? Има, разбира се, казвам аз. И ползите са съвсем различни от идеята за сляпо защитаване на границите на родината. Нека приемем, че върнат казармата и всеки мъж под 50 е задължен да изкара 6 месеца в тези условия, иначе - адски глоби. Какво ще последва от това?

Ето, връща се моят млад господин. И какво забелязвам у него - научил се е да се бръсне всеки ден! Пере дрехите си (в пералня, не съм чак толкова зла) редовно, косата му е изрядно подстригана, няма купчина чорапи на пода до леглото.

О, чудо - сутрин спортува! Първо старателно си оправя леглото! Прави лицеви опори и коремни преси, а после излиза за леко кросче! Класическото шкембенце в стил "аз-съм-мъж-над-30" е изчезнало и сега изглежда като новичък 60-инчов телевизор - плоско е и като го видя, неусетно ахвам. Вече има широк гръб, здрави гърди, не огромни, но жилави и много силни ръце - усещам се как като излиза от банята след душ го гледам както преди години, когато се запознахме. Глупости, никога не съм го гледала така! Излъчва увереност, категоричност, мъжественост. Как се случи това?!

Оказва се, че се е паднал в кухнята и принудително му се е наложило да ъпгрейдне кулинарните си умения значително. Т.е. вече умее да прави не само омлет и да си свари полуготови спагети. Но яде здравословно и не ме изкушава да си наруша диетата, като носи три огромни пакета чипс за след пържения бекон и надениците на скара.

Оправя неща по къщата съвсем сам - не вика майстори и приятели. Като отиваме да пазаруваме хранителни продукти, не мрънка и не пухти титанично сякаш всеки момент ще припадне. И като бонус към всичко това - почти не пие алкохол! Позволява си по една-две бири с вечерята понякога, но вече не се прибира след излизане с компанията си към 4 сутринта с крайно неделикатен дъх като на пуснат на свобода казак. Може би най-важното - вече не се налага аз да върша 90% от движенията и да полагам усилия по време на секс, той вече е във форма и определено нагонът му от преди години се е върнал. Освен това...

Отварям си очите - задрямала съм на отворен прозорец и съм настинала зловещо. Нищо, този утопичен свят в съня ми беше по-добър от този на Бърджис например. И, да - да върнат казармата и да е задължителна. Писна ми от женчовци, честно.

 

Автор: Ана Островска

Четете още: Десет истини за мъжете

Още по темата

Коментари

24 Николай
  16 юни 2017 | 00:33 отговор
 

Толкова глупава ,нелогична и необоснована статия не съм чел. То бива глупост , бива ама това на нищо не прилича. Авторката на статията явно е на тежки наркотоци. То по нейната логика сега трябваше да живеем в една нормална държава, с ред и дисциплина. Нали тия същите които за нея не са женчовци , а именно политиците в парламента като им гледам годинките би трябвало да са били в казармата, демек са научени на дисциплина, клели са се в името на родината и трябва да са супер мъже. А май май като гледам точно тия велики Неженчовци които са били в казармата , клели са се и прочие са най-големите женски полови органи. Нейното малоумно сравнение е все едно пък да кажем ,че жените дето си бръснат оная работа не са сексапилни. Всичко е въпрос на гледна точка уважаева "авторке" .

 
23 рамбо от село
  06 юни 2017 | 11:38 отговор
 

никога няма да върнат казармата.. задължителната, при редовна амия, на някой офицер може да му дойде хрумка за преврат..а на запад треска ги тресе от тази мисъл...тука път на наркотици оръжие,,пари емигранти...и т.н.....защо мислите сме бедни...за да ни държат в подчинение...имахме сс 23,, с монтирани Ядрени бойни глави,,,нали си спомняте какво стана....СИЛНА АРМИЯ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА....другиюото е ала бала....

 
22 Иво
  29 май 2017 | 14:09 отговор
 

В казармата се научих да спя прав, да пия ракия, да псувам, да викам с пълно гърло, да се крия по постовете за да поспя, да не слушам к'во ми говорят "шапките"-през едното ухо влиза през другото излиза, да скатавам, да действам "джакото", бомбоджака, да правим "тавана пада", кръщание в спалното на младото, научих се и да акам където ми попадне без капака срам и още един куп простотии, които дъъъъъъъъъъъъълго мога да изброявам, а дисциплината влизаше през едното ухо и излизаше през другото, големия фитнес - да на изкарат зимата рано сутринта шапкарите да изнесем на няколко легла пружините и с пружините да ринем снега и после "положение за лицеви опори, зЗаеми" и некъв идиот под шагон ти говори врели некипели, ма кой ти го чува и т.н. и т.н. ама забавно си беше на моменти, толкова простотии не съм научавал и правил през целия си живот.

 
21 ммм
  28 май 2017 | 15:28 отговор
 

Авторът на статията се бъзика,хахахаха.

 
20 Гей
  26 май 2017 | 12:48 отговор
 

Ако върнат казармата за мъжете, ще се скъсаме от ебане. То и когато ходихме войници го правехме в карцера на караулното помещение.

 
19 Грубер
  23 май 2017 | 15:23 отговор
 

На тая пръдла, написала глупостта по-горе искам само да й кажа, че в Израел ЖЕНИТЕ служат в казармата ТРИ години, а мъжете пет. Ако послужи и разбере същността на казармата, т.е. чиста загуба на време, нерви и изравняване на тъпотията у всички може и да размисли. Ако човек е чистоплътен и има желание може самосъзнанието му да постигне всичко от тъпия й женски сън.

 
18 Грубер
  23 май 2017 | 15:20 отговор
 

На тая пръдла, написала глупостта по-горе искам само да й кажа, че в Израел ЖЕНИТЕ служат в казармата ТРИ години, а мъжете пет. Ако послужи и разбере същността на казармата, т.е. чиста загуба на време, нерви и изравняване на тъпотията у всички може и да размисли. Ако човек е чистоплътен и има желание може самосъзнанието му да постигне всичко от тъпия й женски сън.

 
17 Изкарал казармата
  20 май 2017 | 19:44 отговор
 

Аз пък да те открехна, че тази сол толкова влага ми държи, че понякога още имам кошмари!

 
16 Kolev
  15 май 2017 | 09:42 отговор
 

Прави лицеви и коремни, после кросче, научил се да готви здравословно, почти не пие алкохол- ХАХАХАХАХАХХАХА като гледам поколението където всички караха казарма, просто ги описва до един това. Авторката е пълна трагедия, има много сериозно недое--ване...

 
15
  12 май 2017 | 00:34 отговор
 

Ивайло Цветков като Ана островска. Навремето пишеше добре, но сега си много зле. Не случайно само мъже са се вързали, жените веднага разпознават, когато някой се прави на жена. Какво е станало с теб, Нойзи? Не ни разваляй хубавите спомени от първите години на сп. "Егоист"!!!

 

Добави Коментар

Най-четени