Мразя Коледа. Едно време такива неща нямаше - родил се някой си там Бог. Ама на Нова година идваше Дядо Мраз и си имаше Снежанка. И аз, и всичките ми приятелки искахме да сме снежанки. Много е тъпо сега. Стига с това.

Честита Нова 2016 година! По-добре ли сте? Не? Все ви е същото? Ами, нормално, момичета. От миналата година запомних военни действия, бежанци, Гери-Никол (като агне ли я пълнят или като риба я порят...), националите по футбол (да, по празниците всички стават по-добри, само те - не), 14 години (детска) планета и собственото си събуждане от зимен сън. Да, имаше много негативни неща, само Чарли Шийн се оказа позитивен.

Зимата пак ни изненада. Въпреки, че онзи иначе симпатичен плешив метеоролог дръпна свежарските си речи неколкократко, никой не обърна внимание и при първата снежна нощ осъмнахме с кофти движение. Не е виновна инфраструктурата, не бързайте да мрънкате. Т.е. виновна е, ама няма как да очакваме нещо друго, имайки предвид себе си и управниците - arbor mala, mala mala.

Ммм, киша - любимото ми. И осоляване от Столична община, което ми прецаква токчетата на обувките всеки път. От колата до офиса ми ги прецаква, не се шегувам. Господа управници, моля ви, има си препарати, които се използват в повечето европейски столици, стегнете се - не е нужно да тънем в луга и морска сол, за да не сме на ледена пързалка. Грижете се малко за подметките ни, за гумите на автомобилите ни, за асфалтовата настилка.

И подаръците. Споменах ли, че мразя Коледа и Нова година? Това е идеалното време да купиш подаръци за някого и да му демонстрираш нагледно колко малко го познаваш. Знаете ли, че един от големите сайтове за продажба на всякакви вещи тръгна смело преди 2 седмици със слогана "Ако получите ненужни подаръци, продайте ги при нас"? Няма нищо по-глупаво от сувенирите, които всеки се чуди къде да складира, защото били подарък. И се преподаряват всяка година. А нещо полезно?



Какво трябва да подариш на наистина близък човек? Трябва или да го познаваш наистина добре и да знаеш какво харесва, или просто да му дадеш пари да си купи нещо по свой вкус. Преди мнозина смятаха, че това е грандиозна глупост и е едва ли не грозно. Но искаш ли да получиш още едно преспапие под формата на пингвин? Или пък мечтаеш за комплект бутикови подложки за чаши? Надали. Разбери се с близките си какво искат и какво искаш ти, за да няма мрънкане. Аз исках една рокля и си я получих, благодарение на гаджето (знаете много за него, не е лошо), родителите ми и една приятелка. Ето това е подарък. Сега съм с нея зад лаптопа. Пратих снимка на момичетата от Woman.bg, но те настояват да запазят самоличността ми в тайна. С тази рокля бях на един коктейл и ме снимаха. Пазя си кадъра в рамка, фотографът ми го подари, много е сладък.

Ох, наистина мразя Коледа. Тогава всички си изсипват емоционалния багаж накуп и после са празни. Шопенхауер казваше нещо в стил, че хората са толкова субективни, че реално не се интересуват от нищо освен от самите себе си. Е, какво, харесвам си роклята и не искам да слушам някой какви драми е изживял. Даже ми е противно някоя приятелка да ми мрънка и да се обяснява как ей-сега започва диета - това е в стил "Искам да отслабна с 5 килограма тази година; засега съм +8!". Я по-спокойно. И преди съм казвала, че нямам проблем с теглото, но тези, които имат, трябва да не се вманиачават.

Вие какво получихте за нова година? Леля ми подари вибратор. Един такъв, с форма на зайче. Не знам дали ще го ползвам, но това е прекрасен подарък. Ако не сте взели нищо за себе си по празниците, заложете не на Великденското, а на Коледното зайче.



автор: Ана Островска