Ето какво, тези дни ходих в един клуб на speed dating. Ако не знаете какво е това, става дума за мъже и жени, които организирано от клуб за съответното нещо отиват и сядат на маси, говорят си по примерно 5 минути, после се сменят. И ако нещо стане - стане. Моят, много ясно, не знаеше за приключението ми - за него бях при приятелка.

Първо попаднах на един, който беше пийнал поне 2-3 големи водки, защото миришеше на спирт осезаемо. Седна срещу мен и започна да ми обяснява колко е красива косата ми, как този цвят рокля много ми отивала на очите, колко хубави ръце съм имала, колко секси бил гласът ми (а му казах само здрасти и се представих с измислено име). На тези събития си има охрана и един висок млад мъж, който даже ми хареса доста, дойде и тихо ме попита дали въпросният пияница не ме притеснява. Не, казвам, отдавна някой не ми е правил толкова комплименти за единица време, остави го да видим докъде ще стигна. До никъде не стигна, побърбори още малко и ме пита за телефона ми, дадох му някакъв импровизиран.

Вторият беше по-добре. Докато слушах пияния, обърнах внимание, че жената до мен се заливаше от смях, ама някак съвсем искрено. После смешникът седна срещу мен. И познайте какво - започна да ми разказва вицове. Беше си приготвил десетина наистина добри и аз започнах да се смея. Явно беше възприел съвсем буквално, че ако разсмееш една жена, вече наполовина си я свалил. Позагледах се в него, но не ми беше особено симпатичен. Той разказа още няколко вица, дори не ме попита за номер, не ме покани да се видим после, макар че се беше очевидно постарал с разказването на вицовете (а може би така прави с всяка) и се премести, след като чухме звънеца. Да, забравих - на няколко минути една мацка дзънва със звънец и тогава мъжете се местят с едно място.



Така че дзън и ето го третият. Седна срещу мен усмихнат, с един сив блейзър и бяла риза и ме попита коя зодия съм. Казах му истината. А знаела ли съм кой ми е асцендентът? А луната в кой дом ми била? Искала ли съм да ми направи звездна карта? Той сега, съвсем набързо щял да си нахвърля неща за мен, а после да сме идели на кафе и да ми разкаже какви са ми силните и слабите страни, а също дали сме си подходящи за партньори. Освен от астрология, се интересувал и от изобразително изкуство и даже можел на базата на моето и своето лице да нарисува как биха изглеждали децата ни. И от биология разбирал малко, така че може да се предположи цвета на очите на нашето дете, като се имали предвид доминантния и рецесивен алел и... Дзън! Ох, спасих се!

Следващият не беше много красив, така че реших, че вероятно е умен. Носеше очила като огромни лупи, така че почти се убедих в това! После той извади един картон с таблица, където записваше данни за всяка жена, срещу която сядаше - възраст, ръст, килограми, цвят на косата, цвят на очите, обича ли лимонов чийзкейк, почитателка ли е на "Женени с деца", обожава ли оранжевия цвят и още много други. Отговорих му на всички въпроси импровизирано, измислях на момента. Накрая той ми се усмихна и каза, че ще ме намери. Питах как; каза, че съдбата щяла ни срещне. Е, ако можело, нека му дам номера си. Дадох му този на първия, пияницата.

Изводи: първо, ще си се придържам към Tinder - там е лесно, ако търсиш просто секс; второ, явно повечето мъже, които посещават клубовете по match making, са отчаяни; трето, все пак имам някакво самоуважение.

Добре, признавам. Излязох с един от там на вечеря. Не беше никой от изброените по-горе, а друг. Поръчахме си стриди и той ми обясни, че те много му напомняли на женски полови органи и било много секси, ама нали било секси, а, какво ще съм кажела, а, какво мисля? Извиних се, че отивам до тоалетната и си тръгнах. Дано стридите да са му харесали.

автор: Ана Островска