Момичета, побъркахте се! Колежките ми от Woman.bg се опитаха преди известно време да ме навият и да постя с тях. Сега си взимат кафе с кокосово, а не с краве мляко. Не ядат месо, а лещи, бобове, тофута, соеви неща. И яйца не ядат. Никакви млечни продукти. Не са строги пости, а именно без секс и без лоши думи и мисли, но пак е екстремно според мен.

Момичета, побъркахте се и с диетите. 90-дневна, на Дюкан, зони някакви... Ама какво ви става? Да, знам, че всеки метаболизъм е различен. Но да пиете топла вода с мед сутрин за убиване на апетита?! Не се шегувам, имам няколко приятелки, които го правят от години. Ако умират от глад, си позволяват солети. Но без сол, разбира се. Изпадат в истерия при мисълта за шоколад. Не са докосвали тестени продукти от години. Няма газирани напитки, алкохолът е само в сентенцията (ох, все едно Сенека цитирам) на Ицо Хазарта: "Пия само бЕло вино, пич!". Е, аз не пия само бЕло вино пичове. Прекално малко килограми съм, за да мога да си позволя да пия повече от два големи джин-тоника, но толкова мога. И пия по 2-3 чаши вино на вечеря. Ям пържоли с гаджето ми (вече вероятно знаете доста за него), салати с майонеза, а също и бял хляб, но не много. А почти всеки уикенд си правим я палачинки, я мекици, я бухтички. И кексове му правя, и торти. Мисля, че това е нормалният начин човек да живее и да се храни.

Сега, трябва да призная - през последните 2 години качих почти 5 килограма. Две от роклите, които много си обичам, не ми стоят вече по същия начин. Вманиачавам се, но сякаш имам съвсем леко коремче... Ок, може би нямам, но ми е достатъчно, че го мисля. Записах се на фитнес, но след месец се отказах и започнах да си правя упражненията у дома - купих си гирички и въже за скачане. Започнах и да тичам сутрин, но сега вече е студено за това, иначе определео ми харесва, пък и живея до парк.



Какво обаче не направих? Не започнах да ограничавам храните и напитките, които консумирам. Честно, понякога си взимам нещо от fast food веригите - хамбургер и картофки например. Не е всеки ден, дори всяка седмица не е, но се случва, не следя колко е често. С моя редовно си поръчваме нещо готово - може да е китайско, може да е пица, може да е някаква скара, това е в случаите, когато наистина ме мързи да готвя и се обаждам от колата, докато чакам в поредното задръстване.

Момичета, побърках ли се? Искам да си ям каквото и когато поискам. Е, вечеряла съм след 8 часа. Взела съм си огромна порция риба с картофки за обяд. Сутрин дояждам пицата от снощи. Не е ли нормално това? Предпочитам да спортувам, но да си се храня така пред това да внимавам за всяка хапка и да се чувствам виновно пред огледалото. Имам приятелки, на които всичко им се лепи, но имам и такива, които ядат колкото мъжете си и са по 40 килограма. Категорично отказвам да дъвча от онези безвкусни бисквити, които манекенките толкова харесват.

Между другото, скоро имах имен ден и вечеряхме свински пържоли с гарнитура от картофи по селски, зелен боб и задушен грах със сметана. Беше велико.

Автор: Ана Островска