Момичета, момичета, ами че мен направо ме е срам да пиша този текст. Киркегор беше писал нещо за срама от самия срам, така че чувствам и аз сега. Ама не много.

Истината е, че всеки човек изневерява в някакъв аспект - може да е болен епикуреец-хедонист, бохемче или пък екстремен почитател на платоническата любов. И все пак, добре е да внимаваш.

Моля те, нека телефонът, мейлът, скайпът, фейсбукът и т.н. са си твое лично пространство. Той няма какво да гледа там. Ако си решила да му кръшнеш, ще намериш начин да го направиш, колкото и да те следи. Както е казал мъдрецът: да не се дебнем, защото ще се хванем. Тук е моментът да ти цитирам думи на мой колега: "Хераклит казва, че два пъти не можеш да влезеш в една и съща река, защото и ти, и реката се променяте, ама мога да вляза в различни жени колкото си искам пъти". Сега обърнете щита на Арес в огледалото на Афродита и се сетете, че всяка изневяра е търсене на себе си в тялото на друг човек. А може и да си е само секс - няма особено значение дали мастурбирам сама под душа, или съм с някого, за когото изобщо не ми пука, нали така? Ако си обичам моя, има ли значение, че спя с някой друг от време на време? Не можеш да ядеш цял живот дори черен хайвер и трюфели - понякога ти трябва една пица калцоне, няма какво да се лъжем.



За да е ясно всичко: въпреки че съм разказвала за малките драми с моя, той си е сякаш идеалният мъж за мен, поне в момента. Но защо да не мога да пробвам някой друг от време на време? От малка се интересувам от автомобили покрай баща ми, който е маниак. И установих, че идеалният автомобил за мен е (знам, че е прекалено кифленско...) Mini Cooper. Не е евтин, събирах пари, изтеглих кредит и си взех такъв, класически, червен. Много ми харесва. Не само ми върши работа, а и е удобен, пък и ми стои, красив е, връзва ми се с цялата визия. Ако беше автоматик, щеше да е дори по-добре, ама нищо. Такааа... Една приятелка наскоро получи някакви пари от техните в САЩ и си купи Porsche 911 "на старо" - превъзходна количка. И ми вика: "Абе, Анке, няма ли да пробваш? Направи едно кръгче, нали си голяма фенка на готините автомобили!". И аз как да се спра?! Качих се, покарах даже повечко - много яка кола, зверче, стилна, елегантна... Но не искам да си разкарам Mini-то, за да си купувам Porsche. Но карах това Porsche. Това изневяра ли е спрямото моето прекрасно Mini? Не сравнявам мъжа си с колата си. И все пак - не е лошо да покараш някое Porsche или Lamborghini, а защо не Bentley? Даже понякога ми се иска да покарам един поддържам Volkswagen или Opel (ама Calibra, дe).

Ох, откъде тръгнах и какво стана. Имах предвид да се крием, като се пробваме да изневеряваме на мъжа до себе си, а то отиде на практически съвети, автомобили и душове. Нищо. Само не се срамувайте от желанията си. Иначе се връщаме към някакъв бесен матриархат, а онова мустакато копеленце Ницше само за това си мечтае от отвъдното.

Ааа, да, видях заглавие на някакво списание "Спя с двама сладури!", което е цитат на чичко Азис. Браво, Азо, аз мога да спя и с повече. Но въпросът не е в количеството, а в качеството. И да не те хванат другите, нали.

автор: Ана Островска