Чакайте сега. На финала на Big Brother All Stars бяха: чалга-певица, която вече почти не пее чалга и футболист, който вече не е футболист (а и българин не е). Повтарям: чалга-певица и футболист. Спечели чалгатропката Дес, Деси, Деси Слава или както там иска да си пише името. Моме, много хубаво пееш народни песни, ама си избий от хубавата руса главица, че си народна певица - ти си чумата на родната паракултура. Не ми се обиждай, миличка си, играеш добре, направи драма там с бившето гадже, кротка, миличка чалгарка. Деси, ти с кого се сприятели вътре? Или си на принципа на Аристотел: "О, приятели мои! На света няма приятели!", а? Зарко не пусна, Джаферович не пусна, публиката обаче пусна. А уж гласували предимно жени и печелели само мъже...

Евгени, защо, не спечели, Евгени? Много добре имитираше маниера на пеене на Емил Димитров, не просто пееш ОК, направо ако не беше завил наляво, щях да си поговоря с теб на следващото ти парти.

Няма какво да се лъжем, Евгени, коментирал си снимки на двама мои приятели, явно нещо си искал. Но хайде няма да се занимаваме сега с твоята личност, най-малкото защото скоро ще ходя на един твой коктейл с качествено вино, където вероятно ще са половината от участниците в Big Brother и ще се тъпчат като невидели. Не ми вярвате? Я си ги представете сега със салфетки (защото няма чинии) и как всеки си камари един върху друг сандвичи, хапки и каквото има, носи по три чаши вино и отива да певяжда с всичка сила в ъгъла. Ядат бързо, а после тичат за още, не защото те храна не са виждали, а защото е безплатно. Това е основният стимул за всеки порядъчен VIP Brother - че го хранят и поят един-два месеца, даже пари спестява, а и хонорари плащат. Тъпото е, че трябва да се крие в тоалетната да злоупотребява с бебешка пудра, но не е болка за умиране - после пък е енергичен, скача, кара се с другите, има сцени и за дневния епизод, а после твоят защитник обяснява, че си бил в емоционална криза, смееш се бясно и после ревеш, защото си бил нестабилен, о, колко ти е трудно, плачеш много, плачем и ние пред екраните, направо си късаме дрехите заради твоята драма.

Не се оправдавам, ама не съм особено запозната с тези риалити истории. Като ми се наложи, гледам на следващия ден, ама не е съвсем същото. И все пак не мога да заобичам Деси, защото не я познавам. Не я познавам библейски, не я познавам никак. "При жена ли отиваш? Не забравяй камшика!", ни напомня Ницше, Фридрих, този сексуален палавник, на когото сифилисът не е простил. Ще простим ли ние с вас на Деси, че спечели Big Brother All Stars, много слава и немалко пари? Ще ѝ простим, разбира се, а днес малкото останали вестници ще излязат с нейна фотография на първа страница, за да оправдаят наличието на чалга-дама над политическите новини, макар че то си едно и също. Ох, Деси, защо така, русо моме хубаво? Повечето зрители / читатели не знаят, но аз знам и затова те питам: защо сценаристите на това предаване те карат да говориш такива безсмислици, защо? О, мислите, че тези драми в Къщата са си съвсем логични и няма нищо нагласено, никой не измисля репликите и драмите на съквартирантИтИ? Мда, блажени сме вярващите, защото, казват, наше щяло да бъде царството небесно.

Последно: абе, сценаристите, защо не видяхме повече плочки от оня Боби и от Джаферович?! Пичовете си имат телца, а ние, жените, имаме очи. Защо ни спестявате всичко? Вие, коУко сте гадни, маймунки мръсни (не знаете какво е това - прегледайте архивни предавания на Милен Цветков). Иначе от самите мъже не очаквах някакви чудеса - толкова си могат. Даже самата Желязна лейди, Маргарет Тачър, е казала: "Всички мъже са слаби, а най-слаби от всички са джентълмените". Но няма проблеми - в България джентълмени почти няма. Деси, подготви се за живота навън. Сигурна съм, че си видяла и 2, и 200, и Зарко, и други мъже покрай бясната чалгария, която представлява иначе симпатичният ти рус и сладък живот, ама я се стегни. Пак казвам: джентълмени тук няма. Сама ще си отвориш вратата за изход от това шоу. Сама ще си отвориш вратата на s-класата, която ще те закара до дома ти (не са си позволили лимузина, макар, че си го очаквала). Сама ще си отключиш вратата на луксозния апартамент. Сама ще си отвориш и вратата на спалнята.

А после сама ще си легнеш вътре. Честита победа.

Автор: Ана Островска