"Ох, мило, недей да си слагаш тази турско синя жилетка с бургундско червената пола, ужасно е!" Така ме посреща в понеделник сутрин моят приятел гей в редакцията. Няма да ви кажа нито къде работи, нито какво му е името, но винаги изглежда удивително добре за мъж. Ходи със skinny дънки (а може и да са super skinny, аз не ги различавам), тениска с принт, а върху нея има елече от костюм в три части - той ме поправи, че се нарича просто "жилетка от костюм".

Преди време работихме с него по един проект, той изказа някакво мнение за едни снимки на професионални модели, аз се издразних и му дадох една нескромна сума с предизвикателството да напазарува дрехи за мен. Не само че беше уцелил идеално размера ми, а и всичко си пасваше съвършено. И ми хареса много. Ужасно ме дразни - избира ми дрехи по-добре от самата мен!

Геят, моят приятел и колега не е метросексуален - това е важно да се отбележи. Той не е от тези момченца-мъже, които са уж прекалено нежни, с изскубани вежди и после изведнъж - ХРАААС! - и се оказват не просто "приятелки", а спим с тях при всяка любовна драма. Жените сме прекалено чувствителни и ако някой даде макар и минимална индикация, че ни разбира, готови сме да съблечем душата си пред него. Окей - не само душата. Геят, моят приятел, не е такъв. Личи му от километри, че отдавна е "излязъл out of the closet" и изобщо не се притеснява да говори по темата. Нещо друго: изобщо не е от ония, които отиват на gay pride с огромни деколтета и мегакъси златисти панталони. Съвсем нормален хомосексуален тип, не е досаден, само може да ти помогне, ако знаеш какво да го питаш.

В една редакция преди почти 3 години той се разплака, когато онази шефка му каза, че не може да пише и даже го глоби. Сещате се, разказвала съм ви за онази... ще си спестя определенията. Представете си душата ѝ като сполучлива картина на Пикасо, ама не в добрия смисъл. Та, моят приятел, геят, се разплака като ученичка и скоро след това напусна обиден от отношението към него. Това не ни спря да продължим да се чуваме, да пием кафе, а той да ми носи каталози на сериозни марки и да ми препоръчва дрехи, бельо, че дори и парфюми, които смята, че ще ми стоят добре. Нямаше нито една грешка, честно. Показа ми и някои тънкости при гримирането, защото беше работил като гримьор известно време. После ходехме заедно на фитнес и един пич, който наблюдавах от известно време, се заби с него. Представяте ли си? Може да е бил гей, а може и да е би, но пак се почувствах измамена. на следващия ден моят приятел, геят, ми подари едни фишу, в което направо се влюбих, и се извини за кофти ситуацията. После видях, че и той си е взел същото и го носи под яката на ризата. И май на него му стоеше по-добре.

Гаджето ми никак не харесва моя приятел, гея. Но мисля, че моят приятел, геят, може и да харесва гаджето ми. Ще ви държа в течение на историята. А, да, с него носим един и същ размер, така че у нас имам две негови блузки. Ако ми открадне още един мъж, взимам ножиците.




Автор: Ана Островска