Искам да ви заявя най-отговорно, че тази сутрин тема номер едно не са Оскарите. Тема номер едно е Леонардо ди Каприо. Той най-накрая получи своята статуетка и всички си отдъхнаха.

Истината е, че докато не бяха обявени резултатите рано тази сутрин (по наше време) Леонардо беше едновременно спечелил Оскар и неспечелил Оскар. Сиреч това беше Шрьодингерският Оскар на Лео. Като кажа "Лео", винаги се сещам за две личности.

Първата е Леонардо да Винчи - знаете, велик художник, изобретател и, както е модерно да се казва, визионер. Втората, разбира се, е костенурката нинджа Леонардо (а не онази от прадокса на Зенон, спокойно). Как може, хора? Как може, българи? Защо се подигравате на горкото русо момче? Нима не смятахте, че си е абсолютно истински олигофрен в "Защо тъгува Гилбърт Грейп"? Не беше ли истински в "Хвани ме, ако можеш" като умен престъпник"? Има ли как някой друг да направи по-добър Гетсби от момчето, което случайно наистина е влязло в неговите обувки?

Нека, моля ви, някой да ми каже защо беше толкова важно за целия свят Лео да вземе Оскар? Надали за самия него е било толкова значимо, ама целият социоално-мрежов свят бъкаше с картинки на това как той се бори с Мечо Пух, как плаче, как иска статуетката, как пак плаче, как се нахвърля на "момичето" от Дания и после как плаче още. Истината е, че това ни забавляваше досега, а от днес започват колажите с това как той е практикувал речта си минимум 12 години, какво е взимал преди това, за да се държи нормално и т.н. Ама я по-спокойно! Брад Пит и до момента няма статуетка - печелил е с "12 години робство" за най-добър филм, ама не и за актьор. Джони Деп не се докосва до Оскарите дори за "Дрога".



Толкова мои приятелки реваха на "Титаник", че ще ги обидя, ако напиша искреното си мнение. Девойки, Лео беше прекрасен и там. Просто режисьорът беше позволил толкова лигави сцени да влязат във финалния вариант. Нали се сещате, че едва "Аватар" би по приходи в някакъв период това? Трябва си драма. А в "Семейство Симпсън" бяха пародирали много красиво това за музикантите от оркестъра: "Господа, за мен беше чест да свиря тази вечер с вас". Драма, липсват лодки, после не липсват лодки, ама някой не е направил добре сметката, после пак липсват лодки, а на финала Уинслет е жива и разказва, ох, Лео, ах, Лео, той ме рисува, а аз бях гола, не бях сигурна дали... Нали знаете - най-недостъпната жена е тази, която знае, че не си е обръснала краката.

Последно: Лео, честито, моето момче. Този материал не е хейтърски за ужас на всичките ми читатели, според които пиша всичко, за да правя трафик на Woman.bg. Ти, Лео, затова ли играеш във филми - за да се харесаш на почитателите на режисьора си?... И аз така си мислех, благодаря ти. Е, бъди здрав и догодина пак, размахай мечовете си като костенурката Леонардо. Разбрах, че тази година ужасно много хора са залагали съвсем сериозно на победителите, а букмейкърите са се побъркали. Догодина ти пак можеш да спечелиш, аз пак може би ще отразя това, така че нека се обичаме и не забравяй да ядеш повече желирани мечета, може да помогне.

автор: Ана Островска